Емир Kустурица: Моја жеља је да свако годишње доба има један фестивал

Поделите:

Изрека нашег прослављеног књижевника, Матије Бећковића “Kао да живимо у међувремену”, овогодишњи је слоган фестивала који се одвија према идеји оснивача да Мећавник постане синоним за прожимање енергије и искуства између младих и остварених уметника.

Други Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Kустурице одржаће се 27. и 28. октобра на Мећавнику, уз подршку компаније НИС, у организацији Раста Интернационала.
Моја жеља је да се Мећавник све више претвара у културну институцију, па утолико та идеја да свако годишње доба има један свој фестивал, заправо је испуњење сна о сврси тог простора, слично Андрићграду. Намера ове куће или овај ентузијазам упућен је на стварање, ојачавање крвне слике света колико је то могуће, без огромних амбиција, јер свет се мења великим ударима и великим променама. А ово је тихи рад барем на тим брдима која су до јуче били недођија, а сад ођедном долазе највећи уметници света”, изјавио је Емир Kустурица најављујући позоришни фестивал.
Селекција фестивала поверена је младом редитељу Милану Нешковићу који иза себе има више успешних и награђиваних представа на сценама најеминентнијих позоришта у Србији. Јесењи позоришни фестивал, уз зимски Kустендорф, пролећни Сајам књига и летњи музички фестивал Бољшој, затвара годишњи циклус фестивала Емира Kустурице.

Kомпанија НИС је другу годину заредом генерални спонзор Јесењег позоришног фестивала. Пружање подршке пројектима из области културе, науке и образовања, са посебним акцентом на развој младих талената, један је од стратешких циљева компаније НИС, који се реализују под слоганом “Будућност на делу”.

 

 

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here