ЕПИЛОГ САСЛУШАЊА СРБА НА KОСОВУ: Пребачени у затвор, одређен им притвор до 30 дана

Поделите:

Нико од четворице Срба ухапшених у петак у Kосовској Митровици није оптужен за убиство, изјавио је вечерас Дејан Васић, адвокат Драгише Марковића.

Васић је рекао да је његов брањеник осумњичен за одавање службене тајне и да је ухапшен зато што је виђен да на месту убиства Оливера Ивановића разговара мобилним телефоном.

Раније данас, притвор од 30 дана је на захтев специјалног косовског тужилаштва одређен за Марка Рошића, Недељка Спасојевића и Драгишу Марковића, који се сумњиче да имају везе са убиством Ивановића.

“Суд је утврдио да постоји оправдана сумња да би тројица ухапшених Срба пуштањем на условну слободу могла да утичу на спровођење истражних радњи због чега им је одређен притвор”, наводи се у саопштењу.

Иначе, данашње рочиште је било затворено за јавност и на њој су ухапшени у присуству својих адвоката изјаву суду дали само на околности одређивања притвора, а своју одбрану поводом кривичног дела за које се терете износиће пред тужиоцем накнадно.

– Четворица Срба који су у петак ухапшени у Kосовској Митровици, пребачени су у затвор високог ризика у Подујеву – изјавио је потпредседник Српске листе Игор Симић.
Подсетимо, специјалне снаге косовске полиције РОСУ јуче ујутро ухапсиле су у северном делу Kосовске Митровице четворицу Срба, којима је након саслушања у јужном делу града одређен притвор од 48 часова.

Четврти Србин који је такође ухапшен јуче, Саша Ћурчић, треба да буде приведен суду у Kосовској Митровици јер се он не терети за убиство Ивановића, већ за ометање полиције у вршењу службене дужности.

Kосовска полицијска служба расписала је потерницу за Миланом Радојичићем који се, такође, доводи у везу са убиством Ивановића, као и за још једном особом, чији идентитет није саопштен у интересу истраге.

 

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here