Епископ Иринеј: Зорана Михајловић ради управо оно за шта оптужује патријарха

Поделите:

Зорана Михајловић, потпредседница владе Републике Србије, a уз то и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, оптужила је Његову Светост, Патријарха српског господина Иринеја, као и читаву Српску Православну Цркву, да наводно „врше притисак” на председника Србије г. Вучића пред почетак унутрашњег дијалога о Косову и Метохији. Тиме је урадила управо оно за што неосновано оптужује српског Патријарха – извршила је јавни притисак на поглавара наше Цркве и на све нас у Цркви како се случајно не бисмо усудили да мислимо својом главом, а поготову како се не бисмо дрзнули да о Косову и Метохији и његовој органској, нераскидивој вези са свим осталим крајевима наше Отаџбине мислимо онако како је о томе Српска Православна Црква мислила у току читаве своје историје, што аутоматски значи и српски народ у његовом историјском трајању, све, ево, до епохе самоуверене госпође Михајловић, која одлучно „издваја своје мишљење” и сматра га супериорним у односу на став Цркве, односно српског народа. Ако ико треба да зна шта на ову тему верује, мисли и осећа Српска Православна Црква, што ће рећи већина српског народа која се декларише као њени верници, онда је то ваљда Патријарх српски, а сигурно није надобудна госпођа министарка (при чему реч „министарка” не значи супруга министра као у класичној српкој комедији већ јавну функцију изражену у духу новоговора „родне равноправности”, тако прирасле њеноме срцу).

Уосталом, шта је то рђаво изјавио Патријарх? Да ли икоји свештеник, а некмоли првосвештеник своје Цркве, треба унапред да сумњичи за неискреност и подмукле „задње намере” било кога, а поготову већином гласова изабраног првог човека државе, или треба да пође од претпоставке да наш конкретни ближњи, па ма он био и председник наше државе, изјављује оно у што верује, што мисли и осећа? Какав је то „притисак” када се јавно изрази уверење да председник заступа ставове оних који су му поклонили поверење на изборима, а не ставове „доброжелатељâ” (читај: туторâ и менторâ) из сенке? И какав је то став и однос према самоме председнику Вучићу? Зар се може полазити од претпоставке да његов позив на свенародни дијалог о отвореној рани угроженог и окупираног Косова и Метохије и о могућностима исцељења те ране унапред значи жељу да он свима наметне некакву своју дијагнозу и терапију, а да га мишљење сопственог народа у суштини не занима? Ко има право да Александру Вучићу унапред импутира политички и морални макијавелизам?

Патријарх није шеф државе, нити је политичка личност у дневнополитичком смислу, али је он као поглавар наше Цркве, маколико то госпођи министарки звучало „антисекуларно”, самим тим и духовни отац наше нације, па зато има не само право, које му речена госпођа не признаје, него и свету, неприкосновену обавезу да говори управо тако како говори. Он има право и дужност да дâ очински савет сваком православном вернику, па и Александру Вучићу, који и не крије да му је до тога савета стало, те у дијалогу очекује на првом месту одзив и ставове Српске Православне Цркве, а потом Српске академије наукâ и свих одговорних институција и појединаца.

Следствено, реаговање потпредседнице владе Зоране Михајловић на интервју Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја „Вечерњим новостима“, осим што збуњује нелогичношћу, изазива и недоумице око смисла и могућности дијалога, макар онаквог како га је, у више наврата, описао председник Републике. Госпођа Михајловић заправо демантује и свесно обесмишљава позив господина Вучића на заиста нужни дијалог о будућности Срба и свих грађана Србије у нашој јужној покрајини, а самим тим и дијалог о будућности државе Србије и српског народа у целини.

Председник Србије је позвао све грађане Србије на дијалог о Косову и Метохији. „Ћутање значи да нас одговори, ни на шта, више не интересују. Ћутање значи да немамо више шта да тражимо…“ Српска Православна Црква и њен Патријарх, наравно, не ћуте; о Косову и Метохији никада нису ћутали нити ће ћутати. Можда Црква и Патријарх нису, по терминологији и замисли Зоране Михајловић, „добар партнер”. Као да се ради о некаквом плесу, спорту, картама или пословном подухвату, контроверзној шпекулацији, а не о Цркви Божјој!

Желимо да приметимо, такође, да дијалог никако не сме да буде наметљиви „монолог власти” у односу на све друге учеснике. Тиме би се, наиме, унапред обесмислила сама идеја разговора: свела би се на послушно климање главом, без права на став. Тиме би и наша власт са нивоа слободно изабраних представника народа и оданих службеника српске државе била срозана на ниво обичног партитократског и једноумног режима.

За многе екстремно секуларне државне функционере (уствари криптотитоисте) Црква је само „невладина организација”, која, по њима, нема никаквих права, па ни правâ која ужива било који појединачни грађанин ове земље (о невладиним организацијама да и не говоримо: њима се толерише и допушта толико тога, без икаквог упоришта у броју њихових чланова и у њиховој реалној снази). Ако као полазиште за расправу прихватимо и то да смо ми православни Срби обична ”невладина организација”, онда и у тој варијанти имамо право на своје мишљење, без ичијег надменог туторства и, за демократску земљу, апсолутно недопустивог непоштовања.

Време у коме су припадници Цркве морали да се скривају и тајно састају, без права гласа и увек под паском режима, заувек је, надамо се, прошло. О томе би они који се евентуално слажу са иступом потпредседнице владе могли да се обавесте не само у одредбама нашег Устава већ и у законима о Црквама и верским заједницама који важе у земљама Европске Уније, за коју се она иначе тако ватрено залаже. На своје велико изненађење, уверили би се да је такво понашање, наслеђено од некадашњих екстремно идеологизованих противника Цркве у владајућим структурама некадашње СФРЈ, у европским земљама недопустиво и неприхватљиво. Толико о „европејству” неких наших људи!

Надамо се да се овакви ексцеси више неће понављати нити кварити иначе коректне односе Српске Православне Цркве и српске државе – посебно сада, у условима појачаних притисака Запада по питању Косова и Метохије.

Епископ бачки др Иринеј,
портпарол Српске Православне Цркве

СПЦ

Поделите:

37 Коментари

 1. Patrijarh treba da se bavi svojim sveštenicima u Bg. Da pošalje preko 60 Beogradskih sveštenika u penziju koji ispunjavaju sve uslove i dobijaju već penzije od države i još uvek rade i uzimaju novac.A mlade iz Beograda uopšte ne rukopolaže nego dovodi sa strane. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati sveštenici rodjeni u Bg i da rade u Beogradu.

  • Cuti, Teolog! Pa, vidis da se ni Bulovic nikad ne bavi sobom, no samo Patrijarhom! Zar bi Ti znao za Bulovica da nije Patrijarha- a oba Irineji, pa cuo se jedan ili drugi, svejedno je

  • U Beogradu rdjen; vreme ismejavanja svestenika po filmovima Veljka bulajica proslo; dosli Atanasije, Amfilohije i Bulovic i napravili zemljotres, pojasnili Srbima da biti pop nije neka “zatucanost” nego cak i status…i PBF pun ko sibica. Hvala Bogu. Koji je trend primetan? Seljacka deca iz unutrasnjosti, ciji su djedovi odrzali pravoslavlje, su, onako: zavrsi bogosloviji u faks, ozeni se i ajde nazad u svoje selo-grad. Beogradski teolozi (ma sta to znacilo) imaju tendenciju da budu “sledbenici Sv. Maksima Ispovednika” i jos da dobiju parohiju u Beogradu.

   Koliko je kostalo nekoga ko je sa strane studiranje sam Bog zna…al Beograd je “rezervisan”. Istina, cinjenica je da prethodna generacija beogradskih popova, sada stara, nije dorasla zadatku koji se namece Crkvi u danasnjem vremenu I BEOGRADU – slazem se. Ali, zar mora Beogradjanin biti beogradski pop? Je li to neka, DODATNA, privilegija i u Crkvi biti “beogradcic”?

   U Banjaluckoj eparhiji mislim da ima bar 200 teologa sto cekaju da dobiju parohiju. Ljudi ako ocete da sluzite Bogu i rodu, sva je zemlja Bozija, ima SPC parohija od Johanesburga, preko Sidneja do rejkjavika…

   Na Islandu nema popa…a ima parohija….zar tamo nije isti Boga? Ili je u Beogradu jedan a na Islandu drugi? Ili je zelja za sluzbom vezana za komfor i “socioloske uslove” (kevina sarma, drustvo i sl.) ili za Boga i rod? Nekako mi to nejasno. Jovan Zlatoust kaze da je svestenstvo veci cin od angelskog….nesto kontam vako: kaze Arhangel Mihajlo nizem andjelu “idi tu i tu i uradi to i to”, a ovaj odgovara: “Slusaj, pa nema smisla, ovde mi je drustvo, ajde preskoci me ovaj puta, nadju nesto ovde ako ima”!

   Posto se samo Bog svuda rasprostire, svudaprisutan je, andjeli nisu, oni samo brzo prelaze rastojanje, i imaju pristup i vecnosti i vremenu, dakle prelaze i prostor…”Dragi Arandjele, nemoj me slati u Motike kod Ljiga, ako more ikako na Vracar”?

   • Koliko znam Djakovac je dobio Beograd….mada izgleda da mu se “izmako” zbog Darvina. Stari popovi, seljaci, ne mogu da uguse poshasti novog Beograda, a novi beogradski popovi raspravljaju “poreklo vrsta”…nikako da se nadje mera…ajde da mi navede IKO gde se uci pastirska delatnost i sta spada u nju, iy koje knjige…pored bogosluzenja? Jednu knjigu i jedan predmet? Nema je i nema ih. Pravoslavlje jeste evaristiocentricno, tako mora i treba, ali kad se svrsi Liturdjija – sta je popu da radi i KO; GDE I KAKO mu je dao upute i odredio to? Ne, to je “po lobodnom nahodjenju”.

    Parohijski svestenik, kada se rukopolozi ne moze imati i parohiju i fakultet? To je kolizija. Monah je drugo. Odakle mu vreme da rani decu, da vodi pastvu i jos da ganja doktorate od kojih NIKO koristi nema sem njegove sujete?

    Ljudi, nemojte da se lazemo….a tvoj komentar je LOVA, neko da se uhljebi, drugi ne da jer oce jos da se uhljebljava….i sad Maksim Ispovednik i “Logos bica” i vasa JAGMA za parohije i doktorate…opsta jagma, otimacina sine…ne valja vam poso…

    • “Na prste jedne ruke mogu se izbrojati sveštenici rodjeni u Bg i da rade u Beogradu”.

     Ovo je vrhunska teologija, i to onaj deo soterioloski…dakle kad se neko rodi u Rajkjaviku i bude pravoslavan bice pop tamo. Pitanje je ko ce doneti pravoslavlje u Rejkjavik? Treba neki mucenik Srbin bez ljeba da ode tamo, da rmbaci 50 godina i da rodi sina, i da sin odraste, da ga posalje u Beograd na skolovanje, i onda da se vrati i popuje u Rejkjaviku?

     Zaprepascujuca je “glad” teologa za sirenjem reci Bozije po vaseljeni. Vrhunska teologija vidi vaseljenu od karaburme do Vracara – tu je sva vaseljena…a onda ce se “misticno” uzdizati do Logosa i logosa (mnozina), i doktorirace, i bice ugledan i za zavideti, i pisace knjige…i tako ce se rec Bozija po vaseljeni prosiriti….

     Kinezice kad zavrse trecu smenu u Eplu i sidu sa trake, praviti milionske redove po Sangaju da se dokopaju teoloske misli jednog beogradskog doktora-popa! Lepo….vidi se da nam je dana uloga proroskog naroda poslednjih vremena…i krenuce ili sa Vozdovca, karaburme, Vracara…tu NEDJE…

     • Ajmo i ovako:

      Bar 90% od srpskih vladika je rodjeno na selu. Mislim da ni jedan nije iz BG.

      Na PBFu mozda je 2-3 prof rodjena u BG

      Od Igumana u CPC osim onog bivseg glumca i one igumanije umetnice – niko nije iz BG

      U monastvu SPC nema ni 5% monaha iz BG, a BG cini mozda i 30% srpskog naroda sa 2 miliona ljudi.

      Eto ti podaci govore sta? Pa “rdjavo drvo rdjav rod radja”…to ne znaci da ja kudim Beograd i Beogradjane, ali cinjenica je da sva zla, ucenja, trendovi i “kultura” dolazi iz i preko Beograda….logicno je da malo “zdrave krvi”, makar kroz klir Crkve dodje u Beograd. Nije Beogradu kriv niko sto nije zdrav, nego zestoko oboleo, gornji podaci govori gde je zdravi deo naroda…

      To ne znaci da Beograd ne moze dati i Svece u nasoj generaciji…ali jaaaaako su slabe sanse za to. Uzgred sad je malo bolje, ali jos uvek je sokantno kolika je nepoboznost Beograda generalno…za razliku recimo od Moskve koja ima 15 miliona i gde ljudi obicnim danima stoje van hrama na liturgiji jer su hramovi puni, i gde se u vecini parohijskih hramova sluze po 2 liturgije nedeljom i praznicima, a ostalim danima svakodnevno.

      Koliko znam u citavom Beogradu samo Vaznesenjska sluzi svaki dan Liturgiju, sto je neverovatno…

 2. Хоће да дају Косово, ето шта је. А црква је до сада ћутала.
  Михајловићка порчује да црква треба да настави да ћути.
  Шта ту коме није јасно?

 3. Beograd je toliko bio nepobozan da su morali sve Bosance da dovedu u Bg da ih oni prosvetle.U svakoj Beogradskoj parohiji doveden po jedan bosanc.
  Toliki Teolozi cekaju na rukopolozenje i ne nudi im niko niti Island niti Johanezbur niti Juznu Ameriku sve se to rezervise za odabrane.

  • “Bosanac” je sta?

   Ja govorim generalno (a znam dobro stanje “iznutra”)…nije to samo Beograd. Beogradski teolozi, znaju valda, da je sada “suficit” teologa (kako to moze biti kad je zetva velika?), i treba da se odluce gde hoce i kako da sluze. Ako hoce da sluze Bogu i rodu, naravno da ce im Bog naci mesto. Niko ne “nudi”, sam znas da je vladika “faraon” u Eparhiji, dakle ako hoces u USA lepo pises maksimu i Irineju. Milion posto, ako se javis Dosideju i hoces sluzbu dobices Rejkjavik.

   Amfilohije po Argentini rukopolaze, i po ostaloj Juznoj A., “indijance”, sto ne bi rukopolozio nekog Srbina cestitog koji hoce da sluzi svom narodu?
   patrijarh
   Dobre parohije je otimacina, kao, uostalom, sto je na fakultetu otimacina za bodove i desetke – svi oce da budu “Maksim i(malo)spovednik” ali kopirajuci Ignatija i Zizjulasa – teoloske gromade, cija se ucenja pogresno shvataju, pa toboznja nabubana teologija zamenjuje podvig…

   Sto se tice Beogradsko-karlovacke, to je Mitropolija, ja ne vidim dge su Episkopije? Moskva im bar 10 Episkopija i sam Bog zna koliko Episkopa, u Beogradu Patrijarh od obaveza patrijrskih ne zna kud ce, i imamo vikara Antonija, koji i podvorjem upravlja…sajt podvorja nije na srpskom, i sluze ruki popovi.

   Nelogicnosti je milion…uglavnom problem nije kako ga ti postavljas, a svestenstvo nije vezano za lokal. Osim toga mnogo je bolje da svestenik ne sluzi u rodnom kraju jer “nijedan prorok nije…u postojbini svojoj…”.

   Problem kako si ga postavio je parcijalan, i kao takav lazan, tek u sirem kontekstu sanja stvari doviva svetlo – ali drugacije.

   Osim toga meni nije jasno kako recimo 4 popa na Karaburmi prezivljavaju, od cega djecu hrane? Gde stanuju? U Banjoj luci ima popova podstanara? Generalno, mnogo je bolje sluziti na zapadu, ekonomski mislim…i momci koji zavrse, ako hoce sto ne idu na zapad.

   Andrej drzi Kipar, svu Italiju, Austriju i Svajcarsku…moze osnovati 50 parohija. Argentina u juzna Amerika je u osnutku. Ne mogu svi u Banju Luku i Beograd, a svi hoce. Da ne pricamo o misiji…nije za ovde…beogradski teolozi su makar imali PBF pred nosem, a problem imaju teolozi svuda. Patrijarh Pavle je smatrao da je SRAMOTA za Crkvu da svrsen teolog radi ista drugo sem da sluzi.

   Na kraju, pokazuje se brutalna neprofesionalsnost u medijima Crkve gde rade “civili”…zar je malagurski morao raditi dokumentarac…covek pitanje je je li crkven, a vise radi za “srpsku stvar” nego svi silni doktori…kud ce vise SPC sa tim doktorima? Cemu? Nema misije nikave sem bogosluzenja. Jeste ono smisao i najvaznije ali nije samo to misija Crkve. SPC ne da ne ide u korak, ona ne ide uopste nikud sem tog bogosluzebnog dela. Izdavastva donekle, a ti ti je Atanasije i Ignatije, sve ostalo…i delom Istoricari…

   U Beogradu i Banja Luci po desetine nerukopolozenih teologa, zanili bi se, kucili i sluzili, a eto u Moskvi ruski popovi sluze. Ne znam…malo je Episkopa, koji su inace kaludjeri, narvno, koji nemaju tu zatvorenu krivu kaludjersku ne-otvorenost ka svetu, i danasnjim izazovima. Mirajni? Pa sta oni ima da se “mesaju”…jer Crkva je boocovecanska zajednica, ali narod je izgleda marva, ovce, ne samo u prenesenom nego i bulvanom smislu za neke.

   Ako si zavrsio, zenu pod ruku i idi Andreju, Irineju ili Maksimu, Amfilohiju i Kirilu, Dosideju…od Argentine, istocne i zapadne Amerike, Islanda….Italije, dobices parohiju.

   Srecno…

  • Hm,hmm…da,se ne pravimo ludi,rec je o Bosanskom i Srbijanskom lobiju, u SPC,ko ce da bidne,glavni u ” velikoj,vostaloj Serbije”..poput oniga ” el si za Mila il Momira” u Crnoj Gori..
   Bosancerosi,su tu trku izgubili,kao ” okupatori ” Serbije i Serbijice u njoj”…a, u sklopu istog,razdrobise carstvo i srBstvo u jednoj drzavi, vidimo, knezevine Knin nema,knezevine Banja Luka nema,kraljevine Sumadije ( srbijice) takodje nema..a, trzisni visak ispade Beograd,Vojvodina,i ostatak Serbije ” bugarinovici”.. A, Kosmet, je pod jurisdikcijom ” CENTROTURIST SPC” …sas, Teslinim pepelom,otimacina u pokusaju..da bidne SPC TURISTICKI VODIC. Basibozuk, kolo vodi, bez Bore Duguca, Save Jeremica, Radojke i Tineta Zivkovica,,,udaraju,nekakve sargije,parovi,rijaliti…

 4. Bez para i veze nazalost ne dobija se parohija. Sve skoro staresine Crkava u Bg su bosanci ili Kosovari ima poneki i Krajisnik.Al gde su Sumadinci gde su Beogradjani.Do Patrijarha se ne moze doci… zakazati prijem sto je strasno on ne poznaje Beogradske Teologe a dovlaci iz drugih Eparhija i veza i insistiranja drugih Vladika.U svakoj drugoj Eparhiji ti mozes doci do svog Vladike jos dok studiras da te prosto prati kad polazes ispite i veca je prednost da te posle rukopolozi u Bg te ni ne poznaje.Kakve bre Vladike u inostranstvu nece da cuju za vas to su samo price nece ni da odgovore na mailove cak i kad odgovore oduvaju te ocas posla oni i ne traze Teologe nazalost kao da im i nije u interesu da misionare…

  • Не ѕнам лицно, само по прицама, а прице су слицне. Сам сам теолог али беѕ претенѕије да будем свестеник, сматрам то сувисе уѕвисеним ѕа мене. Истина свестенство је дар Духа Св., али ипак.

   Ако хоћеђ да служиш мислим да треба да се тражиж тамо где није популано, велики градови су окупирани од теолога….некад је то било као бисер, сад и владике зазиру од њих/нас. Ја сам теологију уписао ради знања. А за благослов исто знам да има гребања и којешта.

   У Епархијама као код Амфилохија је тоо другачије, доле је затворен круг али у правом смислу црквене заједнице. Јефрем то по оценама, мораш имати богословију, добар појац бити и сл., и ред је велики и гребање.

   Једно знам да бити поп добар није лако никако….

   • Da dodam, sumnjam da ima istorijski period u nasoj Crkvi kad je vece razilazenje medj vladikama bilo. Kacavenda, Konsttantin, Georgije, Jovan Niski su smenjeni, penzionisani ma sta to znacilo, Artemije rascinjen….znas, mnogo jr to to je 10% episkopa pomesne crkve….dakle to je brutalno stanje koje je preslo granicu trpljenja….a zns sam sta episkop treba da uradi da ga smene….malte ne jeretik da bude…..dakle 10 posto episkopata, i jos koliko je i sta ima sto se trpi….

    Pokayalo se da profesorski kadar ima brutalno suprotne stavove p darvinizmu a sto je zadrlo u cisto dogmatske stvari – stvaranje i antropologiju…….tolike promasaje jedna pomesna crkva ne sme da ima…..znaci da ima zestoke probleme.

    I imamo apsurdnu situaciju: crkva ima eparhije na svim kontinentima, a mala je po kliru, ima VISAK teologa, i ima 95% naroda koji je pravoslavan a od njih 95% ne ide u crkvu sem tradicionalno, ne crkveno…posla koliko oces, radnika koliko oces, zetve i zetelaca, a domacin ih ne salje na zetvu….totalne nelogicnosti.

    Monastvo jedan manastir jedan kaludjer sem Decana i Kovilja i Cetinja i Ostroga…..ako su dva kaludjera ne ostanu dugo zajedno…..

    I naravno pojave tipa Simeon sto ne pominje vladiku, ili Ilinje kod Lavrentija….znam manastire dje su se tukli kaludjeri….hramovi su u sjaju, ali kad zagrebes ispod….

 5. „Патријарх Иринеј: Верујем да Вучић о Космету мисли исто што и народ“ ?!
  А, шта мислите Ви, Ваша Светости?
  Народ је , ионако, само “ЈЕДНА СТОКА ГРДНА“, и шта та “стока“ мисли –
  нема никаквог значаја!
  Ето, та “стока“ не прихвата ГЕЈ СРАМОТУ, БОЛЕСТ И ГРЕХОТУ, али Вас
  нема данас на улицама Београда, да предеводите Литију којом би се то
  предупредило?!
  Зашто?
  Ако Вас не тангира став народа “ЈЕДНЕ СТОКЕ ГРДНЕ“, по том питању,
  нејасно је како то да Вас се толико дотиче шта та “стока“ мисли о
  Космету?!
  Руски Патријарх не би прећутао – ГЕЈ СРАМОТУ, БОЛЕСТ И ГРЕХОТУ,
  па је требало Њему да се обратите за савет шта и како урадити,
  послушати Његов савет, а онда очекивати, уз Божији благослов , и
  помоћ по питању Космета!
  Данас је требало да предводите Литију за:
  – СПАС КОСМЕТА;
  – ПРОТИВ НАСИЛЕН ВАКЦИНАЦИЈЕ ДЕЦЕ НАТО ВАКЦИНАМА;
  – ПРОТИВ ГМО;
  – ПРОТИВ БОЛЕСНЕ ПАРАДЕ;
  – КЕЈМТРЕЈЛОВА…
  Уместо ПАРАДЕ СРАМА , Београдом је требало шетњом и пригодним
  програмом да се обележи годишњица СОЛУНСКОГ ФРОНТА – испред
  споменика – реплике ОСМАТРАЧНИЦЕ СА СОЛУНСКОГ ФРОНТА, у
  “Пионирском“ парку, преко пута Скупштине Србије, на углу Улица
  Краља Александра и Кнеза Милоша, са полагањем венаца на
  споменике – гробове Војводе Петра Бојовића, Живојина Мишића,
  Радомир Путника, ђенерала Павла Јуришића Штурма, Милунке Савић,
  споменика – Костурнице учесницима рата 1914.- 1918. – СРБСКИМ И
  РУСКИМ БОРЦИМА – на Новом гробљу у Београду, и Војводи Степи у
  Чачку!
  Да је на чело ове и овакве поворке стао врх СПЦ – са делом
  свештенства, епископата, Удружења неговања традиција Ослободилачких
  ратова 1912.- 1918. и верног народа – ПАРАДЕ БОЛЕСНИКА не би ни било,
  јер би се већина ПОЛИЦИЈЕ ПРИКЉУЧИЛА ТОЈ И ТАКВОЈ ПОВОРЦИ, а
  болесници би се разишли.
  Јер, СРБСКИ ПОНОС СУ – НАШИ ПРЕЦИ СА СОЛУНСКОГ ФРОНТА И
  МАЧКОВОГ КАМЕНА, а не ова БОЛЕСНА БЕСТИЈАЛОНОСТ, иза које стоје
  Александар Вучић и Зорана Миhајловић!
  Да је то учињено, а није, после тога би се ЗОРАНИ МИХАЈЛОВИЋ запушила
  уста за вјек и вјеков, па и Александру Вучићу!!!
  Ни он, а ни премијерка Владе нису реаговали на оваку дрскост своје сарднице ,
  из СНС-а, што очито показјује да су СВОЈИМ ЋУТАЊЕМ ОДОБРАВАЛИ
  СТАВ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ, МИНИСТАРСТВА КОЈИ ВОДИ, А
  НЕМА НИКАВЕ ВЕЗЕ СА РЕШЕВАЊЕМ КОСМЕТСКОГ ПРОБЕЛМА И ВОЂЕЊА
  ДИЈАЛОГА О ИСТОМ!?

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here