Епископ Јоаникије: На сахрану се не зове, али долазак Вучића на сахрану Митрополита Амфилохија значио би добар почетак блискијих односа Србије и Црне Горе

Поделите:

Епископ будљимљанско-никшићки Јоаникије рекао је да би долазак Александра Вучића на сахрану Амфилохија био добар почетак блискијих односа Србије и Црне Горе.

Он је у ексклузивном разговору за Борбу казао и да са на сахрану не зове, јер је такав обичај, али да је дужан да каже свој став и да благонаклоно гледа на евентуални долазак Вучића у недељу у Подгорици.

На сахрану се не зове

„Пошто предсједник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посјетио Црну Гору, мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих, него до сада, и бољих односа између Србије и Црне Горе што је насушна потреба и жеља народа из обје земље. Такав је обичај код нас да се на сахрану не зове. Јасно је да ће сахрана митрополита Амфилохија бити велики духовни и свенародни догађај, а од стране цркве бит ће сви радо виђени и достојно испоштовани који буду дошли да се опросте са њим испрате у бољи свијет овог новог Божјег угодника“, рекао је владика Јоаникије.

Додик најавио долазак

Он је рекао да је долазак на сахрану за сада најавио Милорад Додик.

„Долазак на сахрану митрополита најавио је Милорад Додик, српски члан предсједништва БиХ и водећи политичар Републике Српске. Такође, на сахрану долази патријарх српски Иринеј, архијереји Српске православне цркве, а доћи ће ко буде могао из помјесних цркви, а сви знате да су доласци отежани због тешке ситуације са коронавирусом„, казао је владика.

 

Борба

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here