Ердоган отворено позива да Азербејџан војно ликвидира Републику Карабах

Поделите:

 Јерменско Министарство спољних послова изјавило је да је Турска директно умешана у непријатељства у Карабаху: „Турски војни специјалци боре се раме уз раме са Азербејџанцима, који користе турско оружје, укључујући дронове и војне авионе”

ВОЈСКА непризнате Републике Карабах објавила је видео тенковске битке током офанзиве азербејџанских јединица на јужном делу фронта.

Наведена је извјава портпарола јерменског Министарства одбране Шушана Степањана да је Азербејџан у досадашњим борбама изгубио десет тенкова и других борбених оклопних возила.

Азербејџан је покушао блиц-криг, али ни овога пута није успео ни на једном месту да продре иоле дубље у територију Карабаха.

Упркос томе што се последњих година форсирано наоружавао, купујући ратну технику од Русије, Турске и Израела (прво системе и дронове).

Званична Анкара нимало не крије да на све начине стоји иза Азербејџана, али је засад мало вероватно да ће се војно ангажовати на његовој страни (као у Сирији и Либији).

Због Русије, наравно.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је, иначе, изјавио да је дошло време да се оконча окупација азербејџанских земаља од стране Јерменије.

Додао је да ће једино повлачење војске Јерменије из Карабаха „вратиће мир у регион“.

Турски министар одбране Хулуси Акар такође је отворено подржао Азербејџан:

„Јерменија мора одмах зауставити нападе и вратити најамнике и терористе доведене на Јужни Кавказ“.

Јерменско Министарство спољних послова изјавило је да је Турска директно умешана у непријатељства у Карабаху.

„Турски војни специјалци боре се раме уз раме са Азербејџанцима, који користе турско оружје, укључујући дронове и војне авионе“, саопштило је министарство.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here