EU бизар: Хор БЕРЛИНСКИХ ДЕЧАКА оптужен за полну дискриминацију јер није примио девојчицу-џаба традиција од 500 година!

Поделите:

Берлински хор дечака са традицијом дужом од пет векова, основан је 1465. и представља најстарију музичку установу немачке престонице,  оптужен је за родну дискриминацију јер није у своје редове хтео да прими деветогодишњу девојчицу. Њена мајка тужи најстарију музичку установу у Берлину зато што не прихвата савремене стандарде о родној равноправности.

Критеријуми за пријем у Државни катедрални хор у Берлину крше немачки Устав, тврди мајка девојчице која је поднела званичну тужбу, јер су њеној ћерки нарушена основна прва да има једнаке могућности у добијању државне стипендије.

Међународно познати хор дечака никада у своме саставу није имао особу женског пола у својој 554 године дугој историји, али постоји и женски хор, у који је девојчица могла да буде примљена.

Међутим, мајка је инсистирала на томе да тај хор нема исти ниво као дечачки хор који је постао институција, а који је посебну славу стекао захваљујући Феликсу Менделсону. Зато мајка инсистира да држава мора да реагује и умеша се у овакав вид дискриминације.

Руководство хора тврди пак, да одлука о одбацивању пријема дотичне девојчице није била условљена искључиво њеним полом, већ да би сигурно била прихваћена да је показала „изузетан таленат и мотивацију“. У изјави за судски претрес истакли су да хорови девојчица и дечака звуче дугачије из „анатомских разлога“, а да је њима дато право да одлучују кога ће примити у хор на основу уметничке слободе.

Адвокатица Сузан Браклајн која заступа тужитеље, назвала је ово образложење „врло чудним“, с обзиром на то да је Универзитет уметности у Берлину, под чијим надзором је хор дечака, девојчицу препоручио другој елитној школи за младе музичаре, што доказује да не сумњају у њен таленат. Полна припадност је једини разлог зашто девојчица није примљена у хор, инсистира Браклајнова.

РТ, Видовдан

Поделите:

2 Коментари

  1. Успут, Dietmar Bartsch sieht die Drohung von Grenell dagegen, dagegen positiv. „Die Bundesregierung sollte dieses Angebot unbedingt annehmen und mit den USA einen Plan für den Truppenabzug besprechen“, sagte der Vorsitzende der Linksfraktion im Bundestag dem RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND). „Der US-Botschafter hat Recht: Die Steuerzahler in den USA sollten nicht für US-Truppen in Deutschland zahlen müssen.“ Bartsch fordert, dass „die US-Steuerzahler auch nicht für die Stationierung von Atomwaffen in Deutschland zahlen müssen“.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here