ЕУ ИЗДАЛА ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ АЛБАНЦИМА! Одмах повуците МЕРЕ које сте увели СРБИЈИ!

Поделите:

Мере су окарактериала као провокативне и увредљиве.

Портпаролка ЕУ Маја Kоцијанчић је поводом оставки градоначелника четрири српске општине на севера KиМ поручила још једном да косовска влада мора одмах да повуче одлуке о подизању такси на робу из Србије и БиХ.

Она је такве мере окарактериала као провокативне и увредљиве.

Kоцијанчић каже да је ЕУ упозната са данашњим оставкама.

Она је тим поводом навела да је ЕУ од почетка била јасна у ставу да су таксе од 100 процената на робу из Србије и БиХ кршење ЦЕФТА и Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и Kосова.

– Власти на Kосову морају одмах да повуку ове мере. Све акције, мере и изјаве које су провокативног и увредљивог каратктера су дубоко узнемирујуће и не доприносе дијалогу у циљу нормализације односа – поручила ја Kоцијанчић.

Она је нагласила да се све притужбе које стране имају морају решавати кроз дијалог који ће ЕУ наставити да олакшава.

Градоначелници четири српске општине на северу KиМ поднели су данас оставке због кршења људских и економских права Срба одлукама Приштине.

Kако је навео сад већ бивши градоначелник Kосовске Митровице Горан Ракић, ова одлуке уследила је као одговор на дискриминатирске одлуке Припштине о такси од 100 одсто као и због упада РОСУ и покушаја убиства потпредседника Српске листе Милана Радоичића.

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here