EU IZDALA HITNO NAREĐENJE ALBANCIMA! Odmah povucite MERE koje ste uveli SRBIJI!

Podelite:

Mere su okarakteriala kao provokativne i uvredljive.

Portparolka EU Maja Kocijančić je povodom ostavki gradonačelnika četriri srpske opštine na severa KiM poručila još jednom da kosovska vlada mora odmah da povuče odluke o podizanju taksi na robu iz Srbije i BiH.

Ona je takve mere okarakteriala kao provokativne i uvredljive.

Kocijančić kaže da je EU upoznata sa današnjim ostavkama.

Ona je tim povodom navela da je EU od početka bila jasna u stavu da su takse od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH kršenje CEFTA i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova.

– Vlasti na Kosovu moraju odmah da povuku ove mere. Sve akcije, mere i izjave koje su provokativnog i uvredljivog karatktera su duboko uznemirujuće i ne doprinose dijalogu u cilju normalizacije odnosa – poručila ja Kocijančić.

Ona je naglasila da se sve pritužbe koje strane imaju moraju rešavati kroz dijalog koji će EU nastaviti da olakšava.

Gradonačelnici četiri srpske opštine na severu KiM podneli su danas ostavke zbog kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba odlukama Prištine.

Kako je naveo sad već bivši gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, ova odluke usledila je kao odgovor na diskriminatirske odluke Pripštine o taksi od 100 odsto kao i zbog upada ROSU i pokušaja ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

 

Alo

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here