ЕУ прогони судију који је оптужио Еулекс за корупцију

Поделите:

ЕВРОПСКА унија завршила је три истраге везане за деловање британског судије који је служио у Еулексу и који је европску мисију на Косову оптужио за корупцију, али налазе неће објавити.

Судија који је под истрагом Малколм Симонс рекао је да су истраге чији је он предмет спроведене из освете због његових оптужби против ЕУ.

Портпарол ЕУ потврдио је данас да је дисциплинска комисија завршила три истраге о деловању Симонса, који је био судија у Еулексу од 2008. и главни судија од 2014. до његове оставке прошле године, пренео је Асошиејтид прес.

У ЕУ нису желели да коментаришу закључке комисије, нити да дају детаље о наводима против судије, а портпарол није желео да му се наведе име позивајући се на осетљивост истрага, преноси Бета.

Симонс је рекао да наводи против њега потичу од колега које је окривио, и да је, како је рекао, пристрасна истрага покушај да се доведе у питање његов потез као узбуњивача.

Када је Симонс у новембру прошле године поднео оставку на место главног међународног судије Еулекса, оптужио је ту службу ЕУ за корупцију, политичко мешање у судске предмете и за хаковање његовог имејла.

Еулекс је саопштио тада да се наводи које је Симонс изнео истражују, али да је он од прошле године такође предмет низа независних истрага о „озбиљним оптужбама против њега”.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here