ЕУ СПРЕМА УЛТИМАТУМ СРБИЈИ У ЧЕТВРТАК: Признајте Косово и омогућите му чланство у УН!

Поделите:
Ђурићу ће у Бриселу уручити нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање лажне државе

ПРЕДСТАВНИЦИ админситрације у Бриселу у четвртак ће практично уручити ултиматум Србији – ексклузивно сазнају “Новости” из добро обавештених дипломатских извора.

Фото Тањуг

Према нашим информацијама, делегацији Београда која путује на разговоре са Мирославом Лајчаком и представницима приштинских институција у седишту Европске уније биће уручен нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање Косова од стране Србије и којим се од наше стране неопозиво захтева да суштински призна једностано проглашену независност лажне државе

Наши саговорници из дипломатских кругова тврде да Брисел преко специјалног изасланика Лајчака планира да шефу српског тима Марку Ђурићу преда поверљиви нацрт, са  захтевом да исти проследи председнику Србије Александру Вучићу.

Фото Тањуг

– Овај нацрт је ЕУ сачинила без преговора са било којом од страна и злоупотребљавајући њихово присуство у техничком дијалогу . У тексту се уз захтева да Србија прихвати и чланство Косова у УН и другим међународним организацијама – пренео је добро обавештен извор “Новости”.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here