Ево где ће радити досадашњи директор БИА

Поделите:

Александар Ђорђевић, адвокат и одлазећи директор Безбедносно-информативне агенције, како сада ствари стоје, највероватније ће се из кабинета на Бањици преселити на Андрићев венац код новоизабраног председника.

Тамо ће бити ангажован на месту саветника Александра Вучића, незванично сазнаје “Блиц”.

Осим ове опције, како тврди наш одлично обавештен извор, постоји могућност и да се Ђорђевић врати својој старој љубави, струци и постане судија.

Од када је потврђено да ће бивши министар одбране Братислав Гашић постати шеф БИА, спекулише се каква ће бити Ђорђевићева судбина. Иако је било навода да ће можда отићи у дипломате, то, према сазнањима “Блица”, није опција.

– Ђорђевић је већ годинама у блиским односима с Вучићем, школски су другови, познају се више од 28 година, те није чудо што председник Владе жели да га и даље задржи уз себе након што буде инаугурисан за шефа државе. Отуд и могућност да после БИА пређе код њега као саветник у Председништву, али још ништа није утаначено. И када је пре четири године најављивао ко ће преузети БИА, Вучић је за Ђорђевића рекао да је у питању врло поуздан, одан и професионалан човек и врстан правник, па као такав вероватно би могао да да свој допринос – каже наш саговорник.

Једна од његових жеља је да постане судија, и то у високосудским институцијама, сматра да то онда не би била девалвација његовог рада у БИА и адвокатури
У случају да Ђорђевић ипак не оде у Председништво, извор “Блица” напомиње да се не треба изненадити ако се окрене дељењу правде.

– Једна од његових жеља је да постане судија, и то у високосудским институцијама, сматра да то онда не би била девалвација његовог рада у БИА и адвокатури, већ достојан наставак каријере – закључује наш саговорник.

Иначе, Ђорђевић је за шефа БИА именован 25. октобра 2013. године на седници Савета за националну безбедност. Пре тога се бавио адвокатуром, прво је радио као адвокат у канцеларији Вељка Губерине у Београду, а онда је кренуо у самосталне воде и отворио своју праксу. Био је члан управног одбора “Поште Србије”. Сенку на његов рад на челу БИА, међутим, бацио је инцидент када је пронађено оружје у близини премијерове куће у Јајинцима и на Новом Београду. Тада је премијер Вучић најавио промене у безбедносним структурама, а одлазећи шеф државе Томислав Николић био је прецизнији када је говорио о том инциденту.

– Мислим да директну одговорност за пропусте у обезбеђењу премијера сносе БИА, ВБА и њихови београдски центри – рекао је он.

Помешали га са презимењаком

Ђорђевића, иначе, прати глас да је био у управном одбору ФK Црвена звезда, као и да је својевремено био начелник Шесте управе, сектора Државне безбедности која је била надлежна за обезбеђење функционера. То, међутим, није тачно – многи су га помешали са човеком који је такође адвокат, а који се исто зове и презива. Ове наводне ставке из његове биографије демантовао је чак и Вучић, подсећајући да га „многи мешају са једним другим адвокатом који се зове исто као он”.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here