Evo ko je davao Hrvatima da vade pesak na srpskoj strani Dunava za smešno male pare

Podelite:

Hrvatski mediji su svojevremeno pisali kako njihove firme vade pesak sa srpske strane Dunava jer je sa njihove strane iz ekoloških razloga to zabranjeno.

Ko je omogućio da se po mizernim cenama ruinira obala Dunava sa srpske strane?

Tadašnji predsednik opštine Bač Tomislav Bogunović organizovao je prodaju i izvoz peska u Hrvatsku. Hrvatski preduzetnici preduzeću Bager plaćaju 2,2 evra po kubiku, bez PDV-a koji se u izvoznim poslovima ni ne plaća. Kapetani brodova koji prevoze pesak naknadno Bogunoviću i Mikloševu plaćaju još šest evra po kubnom metru i to na ruke, bez računa.

Bogunović je poslovno bio povezan i sa braćom Dulić. Za sportsku halu u Baču Modest Dulić je kao pokrajinski sekretar sporta odobrio tri miliona dinara za nabavku traka za trčanje. Od tih para od firme Modestovog rođenog brata Olivera Dulića kupljene su tri trake ukupne vrednosti od 100 hiljada dinara, a ostatak od 2,9 miliona dinara međusobno su podelili akteri.

Novi centar

Podelite:

1 komentar

  1. Pa vadili ste vi četnici u Srebrenici preko Drine muslimankama bebe iz utrobe i pekli u šporetima 1993. pa vam niko nije stao na rep ni može da vas osudi za bestijalni četničizam..
    Što se vi sekirate za Dunavski pesak koji ustaše uredno plaćaju a ne sekirate se za povađenu decu koju vi nikom niste platili niti nameravate da platite ikad?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here