Ево шта је једном приликом Мајкл Џoрдан изјавио о Србима и Србији

Поделите:

Овај најбољи играч свих времена је избачен из кошаркашког тима у средњој школи јер је тренер рекао да да није талентован и надарен за кошарку.

Он је наиме провео 8 година играјучи у НБА лиги, а да никада није изгубио  више од 2 утакмице заредом. Легендарни кошаркаш се бојао воде, јер је као дечак изгуби најбољег друга који се удавио а имао је само 11 година и умало да се то и њему деси.

Одувек је хтео да има број 45 на својим леђима, али пошто је он био заусзет узео је број 23 и носи га на својим леђима до краја каријере. Једном прилико непосредно пред утакмицу против Вашингтна је ушао у свлачионицу са упаљеном кубанском цигаретом и рекао: “Да чујем, ко ће да ме чува вечерас”?

Мајкл Џoрдан

Такође једном приликом се десило и то да се неко ушуњао у слачионицу Чикако Булса пре меча и украо његов дрес са броје 23, па је он морао да обуче резервни дрес Булса са бројем 12 на којем није било презимена, а меч је завршио са 53 остварена поена.

Мајкл Џoрдан

Према мишљењу многих он је најуспешнији кошаркаш икада.

А један овака играч је једном прилико ово изјавио за Србију : “Искрено вам кажем, нисам видео мање земље, а веће спортске нације од Србије, то сам увидео у времну када сам играо са Дивцем. У њему сам видео да су Срби кроз инат из несрећи која их је задесила, увек извлачили оно најбоље. И заиста немам друго објашњење” Рекао је једном приликом кошаркаш.

Опанак

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here