Ево шта је остало после Егзита

Поделите:

Од почетка фестивала Егзит, до одласка последњих посетилаца са Петроварадинске тврђаве, радници ЈКП “Чистоћа” Нови Сад сакупили су и отпремили камионима скоро 60 тона смећа на градску депонију, саопштено је данас из тог предузећа.

Директор ЈКП “Чистоћа” Владимир Зеленовић рекао је да је сав отпад приспео са тог простора однешен на траке у рециклажном центру на даљу сепарацију и прераду.

– Велика количина рециклажног отпада са Егзита подразумева лименке, картон, ПЕТ амбалажу, пластику. Уз одржавање Петроварадинске тврђаве, наш приоиртет је заштита животне средине и на овај начин то показујемо – рекао је Зеленовић.

Како се наводи, током пет фестивалских дана, само на Петроварадинској тврђави, подграђу и кеју, активно је радило 80 радника ЈКП “Чистоћа”, док је непосредно или посредно, у комплетној организацији посла, било укл?учено око 150 запослених у ЈКП “Чистоћа”.

– Наш посао завршетком Егзита није готов, јер у наредним данима следи враћање простора на којем се одржавао фестивал у првобитно стање након што се размонтирају и отпреме елементи свих бина са Тврђаве – наводи се у саопштењу и додаје да је хигијена у целом граду, током трајања Фестивала Егзит била у сваком моменту на високом нивоу.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here