Ево шта је Саша Радуловић писао Саши Јанковићу уочи београдских избора

Поделите:

Покрет Доста је било покушао је да уочи београдских избора обнови сарадњу са Сашом Јанковићем, али их је он одбио.
Руководство ДЈБ је крајем септембра послало писмо адресирано на Покрет слободних грађана и Јанковића, у које је „Блиц“ имао увид.

– Када се у јавности појавила информација да ће СНС расписати градске изборе за децембар, Председништво ДЈБ је одлучило да се обрати за сарадњу Јанковићу – наводи извор „Блица“ близак и једној и другој страни.

„Ближе се београдски избори. Из разговора са бирачима, преко друштвених мрежа, на улици, на штандовима и трибинама, чули смо јасну поруку да желе нове политичке лидере и да одбацују враћање старих кадрова који су довели до владавине СНС. То посебно важи за апстиненте који су престали да гласају зато што мисле да су сви исти и да се због тога ништа не може променити. Као и за председничке изборе, грађани Београда нам поручују да желе да виде заједнички наступ ДЈБ и ПСГ. Не желећи да отварамо причу о председничким изборима и зашто тада до сарадње није дошло, потпуно смо сигурни да су грађани у праву и да је сарадња ДЈБ и ПСГ победничка листа на изборима за Скупштину града“, наводи се у писму Председништва Доста је било.

Даље се наводи да и једни и други желе бесплатне вртиће и уџбенике за децу, да хоће да уведу потпуну транспарентност, да објаве све уговоре укључујући и „Бус плус“, као и за Мост на Ади, за јарболе и фонтане, да преполове цену градског превоза за породице, да смање порез на имовину за физичка лица. Ово ће, како у писму истичу, платити наплатом пореза на грађевинско земљиште свим буразерима приватизаторима који су опљачкали Србију.

„Београдски одбор ДЈБ жели сарадњу са београдским одбором ПСГ и заједничку листу за београдске изборе. За победу на изборима нам не требају укаљани кадрови који би преко нових људи да перу биографије. Не требају нам ни Ђилас, ни Тадић, ни Шутановац. С њима није могућа победа. Требају нам чисти нови људи. Треба нам заједнички кандидат, нестраначка личност са тимом људи који стоји иза програма који подржавају ДЈБ и ПСГ и који ће им бити истински контролори у њиховом спровођењу“, стоји у писму.

ПСГ је свој одговор доставио пре два дана и у њему се наводи да су с великом пажњом размотрили понуду, као и да им је за одговор било потребно „нешто више времена“.

– Ипак, после много размишљања, закључили смо да дискусија те врсте не би била плодоносна, те ћемо се бавити само главном темом вашег дописа. Основ за заснивање сарадње опозиционих организација видимо у 11 принципа које смо јавно истакли. Они важе подједнако према свима, без обзира на наше личне односе. Све друге услове сматрамо сувишним, навео је ПСГ у одговору, а пренео ДЈБ.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here