ЕВО ЗАШТО ЈЕ агент ФБИ клечао пред патријархом ПАВЛОМ 1982. године у АМЕРИЦИ!

Поделите:

Патријарх Павле је увек важио за скромног човека, незаинтересованог за овоземаљска богатства и посвећеног Богу.

Упокојени српски патријарх Павле био је и остао омиљен у српском народу широм света због своје обичности, једноставности, скромности и посвећености цркви и вери.

Постоји много прича и анегдоти које се испредају о њему, и након његове смрти, а говоре о његовој љубави према Богу, али и свему ономе што је Бог створио и захвалности на томе.

Тако је у једном периоду свог живота када је отишао у службену посету САД како би обишао српске епархије на северноамеричком континенту, успео чак да остави без речи и једног ФБИагента који га је чувао и који није могао да верује шта му се указује пред очима.

– Полазећи с једног на други крај Америке, из Лос Анђелеса у Чикаго, у лето 1992. године, док је био у мисији повратка у канонско јединство Српске православне цркве њених америчких отцепљених епархија, Његова светост патријарх српски Павле заврну мантију и уђе у воде Пацифика.

Постоја тако неко време, загледан у даљину и у висину, очигледно с молитвом у себи, сагну се и из воде узе два бела каменчића, пољуби их и стави у џеп, потом прекрсти се и крену према колима која су га недалеко одатле чекала.

Један од агената америчког ФБИ, који су били у обезбеђењу, приђе, клекну на колена и пољуби руку српском патријарху, рекавши гласно: “Ово је светац који хода!“

Такав је био патријарх Павле, човек за кога се многи у Србији питају шта се још чека да би се прогласио за свеца.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here