Ево зашто је Чеда Јовановић омиљени политичар амбасаде САД у Србији

Поделите:

ЧЕДОМИР Јовановић је поодавно за амбасаду САД најпожељнији политичар у Србији.

Ако некоме још није јасно – зашто, нека прочита ову реакцију Јовановићеве ЛДП на неке од последњих изјава Ивице Дачића.

Ево саопштења ЛДП у преношењу агенције Бета, а приликом читања не губите из вида да су Јовановић и његова странка . нимало случајно нимало незаслужено – на последњим београдским изборима `пукли к`о звечка“:

„Либерално-демократска партија (ЛДП) оценила је данас да је српски министар спољних послова Ивица Дачић приватну посету портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове искористио да још једном пошаље поруке које свађају Србију са западним државама, у нади да ће Русија чути његове ставове.

ЛДП сматра да је Дачић непримереним понашањем увредио сваког грађанина Србије, јер се уместо обраћања које објашњава разлог и природу посете Марије Захарове, чуо Дачић који, “по ко зна који пут, обесмишљава функцију на којој се налази” и понаша као амбасадор Русије у Београду.

“Антизападну хистерију, којом је објаснио некакву неправду која је крива за нашу пропаст, пратила је вашарска атмосфера посете која је ваљда требало да опише Србију као земљу у коју руски чиновници сврате у пролазу, да одавде пошаљу изјаве које их преко наше кичме конфронтирају са Западом, док смо ми статисти без права да своје интересе ставимо у први план”, навела је Либерално-демократска партија у саопштењу.

ЛДП истиче да интереси Русије нису интереси Србије, као и да они који воде Србију морају коначно да разумеју да грађани “нису пешадија руске спољне политике, а да министри не могу да изгледају као руски портпароли лишени сваке пристојности”.

“Србији треба убрзан улазак у Европску унију и НАТО. Потребно нам је решење косовске кризе које није написано у Москви, него је договор Београда и Приштине, односно два друштва, као што је нужна и промена регионалне политике, која сузбија руски утицај у Босни и Херцеговини”, поручио је ЛДП.

Промена спољних приоритета Србије, како су оценили, за резултат ће имати и релаксирање унутрашњих односа, који су последњих месеци додатно затровани офанзивом националистичких снага које своје упориште и ослонац траже у Москви.“

Агенција је, са своје стране, подсетила да је Дачић јуче на конференцији за новинаре у Београду са Маријом Захаровом казао да је предлог о разграничењу Косова одраз жеље за проналажење компромисног решења за то питање и да га не треба тумачити као слабост, називајући лицемерима оне који се противе промени граница.

“Како их није срамота да говоре да нема промене граница, они који су нас бомбардовали да би срушили наше границе? Како вас није срамота, лицемери? То важи и за Македонију која је признала независност Косова и каже да сад нема промене граница”, рекао је Дачић и додао и да “Велику Британију више не може да спомиње јер њу не занима који је српски став”.

Рекао је да је “Пандорина кутија отворена” и поручио онима “који мисле да је (Србија) слаба, да се не играју са живцима Србије”.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here