ФИЈАСКО летње сезоне на помолу: Туристи из Србије отказују путовања за Црну Гору

Поделите:

Како су саопштили, данас је знатно повећан број туриста који су се сами јављали агенцијама да откажу путовања за Црну Гору и распитају се за аранжмане на другим дестинацијама

Национални дневник ТВ Пинк јавио је да су туристичке агенције почеле преусмјеравање туриста који су имали уплаћене аранжмане за Црну Гору на друге дестинације.

Како су саопштили, данас је знатно повећан број туриста који су се сами јављали агенцијама да откажу путовања за Црну Гору и распитају се за аранжмане на другим дестинацијама.

Поред пандемије изазване коронавирусом, и не баш сјајних прогноза за црногорски туризам, изјава премијера Душка Марковића о неотварању граница са Србијом, пo свему судећи „затворила“ је већ предстојећу туристичку сезону у Црној Гори.

Будући да је сваке године велики број становника Србије љетовао у нашој земљи, и на тај начин и те како доприносио црногорском туризму, ова вијест је узбуркала јавност, и евидентно, иазазвала и не толико зачуђујући потез грађана Србије.

Подсјетимо, премијер је јуче казао да ће границе бити отворене са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље и Владе, а то су: Хрватска, Словенија, Албанија, Аустрија, Пољска, Чешка, Мађарска, Грчка и Њемачка.

Љетња сезона у Црној Гори ће према свим прогнозама доживјети фијаско.

IN4S

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here