ФИЛА: Све иде ка томе да се не потврди оптужница против Тачија

Поделите:

Београдски адвокат Тома Фила каже да није јасно у ком статусу косовски председник Хашим Тачи разговара у Хагу са представницима Специјализованог тужилаштва и суда, јер је оптужница вех подигнута, а није потврђена, те све иде у правцу да судија оптужницу не потврди.

“За саслушање код тужиоца је касно, јер је оптужница подигнута, а за саслушање у суду је рано. Док оптужница не стане на правну снагу, фактички није потврђен његов статус оптуженог, већ је он грађанин који чека на одлуку о статусу”, рекао је Фила Тањугу.

Ако се, како је Тачи јуче после саслусања рекао новинарима, разговара о техничким питањима, то је, према мишљењу Филе, потез у правцу да судија не потврди оптужницу.

“То је једини циљ који би Тачи могао да има”, рекао је Фила, оцењујући да је све то “фарсично”.

Подсећајући да су Специјализована већа и тужилаштво Kосова са седиштем у Хагу основана косовским законима које је донео тамошњи парламент, адвокат не искључује да тај закон буде и укинут до октобра.

Иначе, 24. октобра истиче рок за потврђивање оптужнице против Тачија и других

“До октобра су могуће све политичке комбинације, а ако му се дозволи да нешто сада каже, можда не потврде оптужницу”, навео је Фила.
Тај суд ће према његовом мишљењу изгубити сваки смисао уколико буде судио само “обичним кољачима”, а не и Тачију, Kадрију Весељију, Рамушу Харадинају…

 

Експрес

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here