Филип Давид извређао српског пријатеља Хандкеа

Поделите:

Београдски писац Филип Давид извређао је добитника Нобелове награде Петера Хандкеа због тога што је у току агресије НАТО пакта 1999. године био уз Србију.
– Не може се додела Нобелове награде Хандкеу одвојити од његовог политичког деловања, од његових изјава и оног што је подржавао. А, знамо шта је подржавао. Долазио је овде у Београд. Дошао је у Пожаревац на сахрану Милошевића. Подржавао је Милошевића, друговао са Kараџићем. То је човек који није имало, да благо кажем, слуха за оно што се дешавало на подручју бивше Југославије, у трагичним данима распада. О злочинима готово ништа није рекао – рекао је Давид за Радио Сарајево.

Давид се ту није зауставио, већ је почео да моралише и вређа славног писца.

– Тешко је у овом тренутку одвојити писца Хандкеа, ма колико га неко поштовао одвојити и говорио да је сјајан писац, од његовог моралног лика који је, ето, да кажем у једној реченици, нула! Ја сам међу оним писцима који мисле да су та Нобелова награда и сама додела награде – политички чин. Сада се из мени нејасних разлога подржава неко коме не може служити на част оно што је говорио и писао. Посебно онај памфлет “Правда за Србију” – испричао је Давид.

 

Srbija danas

Поделите:

6 Коментари

 1. Nobelova nagrada je Švedski fond nije srpski.
  Srpska nagrada je kad dobiješ na slavi kesu za poneti tortu kući.
  Mnogo se uspuvao ovaj Handke ko da je pravi srbin a nije.
  Pravi srbin je bancaga,krkan,ošljara i fušer u svemu pa me čudi da Šveđani poslovično picajzle i sterilisani od fušeraja dele nagrade kome stignu od oka?

 2. Valda se i oni izlizli i ubuđali od silnog dinamita što su prodali svetu pa svakakoj dripčini dodeljuju nagradu..
  Više to nije nikakav prestiž,samo obična formalnost,kao viziranje pasoša kad bežiš iz sopstvene zemlje u zemlju čuda magične Alise haha

 3. ,, Kamen koji odbaciše zidari Ovaj posta glava od ugla. Od Gospoda bi to i divno je u očima našim. Aliluja. Neću umreti nego ću živ biti i kazivaću dela Gospodnja. Aliluja.,, Psalam117Cara Davida.

 4. Нажалост, моју, нисам имао прилике прочитати и једну књигу коју је написао Петер Хандке али ћу првом приликом купити све што нађем од Хандкеа. Швеђани, сигурно, нису били под утицајем Срба а, колико ја знам, нема ни српског лобија у Шведској. Мишљење је одвојено од стварања, ако је у питању додела награде. Нобелова награда, бар за књижевност, не додељује се на партијском кружоку!
  Што се тиче Филипа Давида видео сам његове књиге на полици у књижари и ни на крај памети ми није било да издвојим новац за њих јер није било никога да ми га препоручи.

 5. Fićo najbolje ćeš mu se osvetiti tako što ćešprestati da čitaš njegova djela, a kada H čuje za to zasigurno neće moći da zaspe, pošto će biti iscrpljen nesanicom ubrzo će umrijeti, Bre Fićo otećemo mu NN i dodijeliti je tebi jer takvog pisca svijet nije vidio

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here