Флоренс Артман: Милошевић је отрован у Хагу?!

Поделите:

Изјава Флоранс Артман, бивше потпаролке Хашког Трибунала, да у среду није био први пут да је у Хаг унесена „недозвољена супстанца“, односно отров, за многе је потврдила теорију да је бивши председник Србије и Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић у Схевенингену убијен!

– Ово је други пут да забрањена средства буду унесена у Трибунал. Први пут је то било у случају Слободана Милошевића, и тада то нисмо видели, а он је узимао противлек, који је поништавао деловање лека за високи притисак, и сада. Шокантно је да се ово десило и не знам како обезбеђење то није спречило, јер су знали скочити на мене – рекла је Артманова, коментаришући самоубиство хрватског генерала Слободана Праљка у судници.

Она каже да је тешко спречити самоубиство ако је неко то одлучио, али да би требало да буде немогуће у Трибунал унети било шта што није потребно за поступак.

– Kада сам ја била у затвору, конзулу Француске било је забрањено да ми унесе чоколаду, а ово је ушло. Зашто правила нису иста за све? – рекла је Артманова.

Да је Милошевић убијен у Хагу и да је изјава Флоранс Артман јасна потврда за то, уверен је почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић. Он пак додаје да само треба истаћи да ту нема говора о самоубиству, него искључиво о убиству.

– Они су убили Милошевића, нико наш није унео отров и дао му га. Њега је убио Хашки трибунал. Слободан јесте убијен и убили су га они којима је сметао. Ми смо знали да је он убијен и да иза тога осим Хашког трибунала, стоје и НАТО, НАТО агресори, да не кажем директно – Американци. Ту нема никавог говора о самоубиству – каже Мркоњић за “Ало!“.

Иначе, након што је хрватски генерал Слободан Праљак усред читања пресуде и након потврђивања његове затворске казне од 20 година попио отров, хрватски „Јутарњи лист“ објавио је да су службе безбедности направиле најмање три велика пропуста која су омогућила Праљку да почини самоубиство.

Kако наводе, први пропуст направљен је већ у притворској јединици у Схевенингену, када Праљка нису детаљно прегледали при изласку из притвора.

Kако се верује, бочицу с отровом Праљак је понео из притвора у оделу које је у среду ујутро добио за одлазак у судницу.

– Други пропуст је недовољан преглед при уласку оптужених у зграду Суда, а трећи, највећи, јесте недостатак стражара у самој судници, који би спречили Праљка да из џепа извади бочицу и испије отров – пише „Јутарњи“.

Мира: Убијен је јер немају доказа

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, рекла је раније у интервјуу за “Ало!” да је свима јасно да је њен муж у Хагу убијен.

“Мој Слоба јесте убијен у Хагу и то сви знају”, казала је Марковићева за „Ало!” “Све ово је врло мучно за мене. Свака нова прича о тој теми је као сипање соли на живу рану. Слободан је убијен јер никакве доказе против њега нису имали, а морали су да га осуде”, казала нам је Марковићева.

Милошевић у бројкама

28. јуна 2001. изручен Хагу

5 година трајало суђење

64 године имао када је преминуо

50 сати суђења остало је у случају „Милошевић“

АЛО

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here