Фолксваген вага: Још увек није одлучено где ће се градити фабрика

Поделите:

Фолксваген још није одлучио где ће у источној Европи градити фабрику аутомобила. У фази су дефинисања потребних захтева и истраживања потенцијалних локација.

То је за Политику рекао портпарол за производњу и продају у тој компанији Лесли Ботке.

“Одлука још није донета”, рекла је она одговарајући на питање да ли је Србија један од фаворита и које су још земље у игри за отварање нове фабрике.

О томе шта ће пресудно утицати на избор локације, које услове потенцијални домаћин треба да испуни, као ни о капацитетима будуће фабрике, она није хтела да говори.

“Имајте на уму да због конкуренције не можемо да делимо интерне планове и откривамо нашу стратегију”, нагласила је Боткеова.

Премијерка Србије Ана Брнабић такође је пре два дана рекла да Фоксваген још није донео коначну одлуку да ли ће отварати нове производне погоне у овом делу Европе.

Овонедељна посета председника Србије Александра Вучића Волфсбургу, седишту немачког ауто гиганта, оснажила је очекивања да би та компанија могла да инвестира у нашу земљу, пише “Политика”.

Он се у Хановеру састао и са Штефаном Вајлом, председником Владе Доње Саксоније, која са 21 одсто учествује у власништву највећег произвођача аутомобила на свету.

Поделите:

1 коментар

  1. Jedini parametar u odnosu na druge konkurente je nasa dotacija po radnikuj.U svim ostalim smo na zadnjem mestu.Ne daj Boze da izaberu nas i da im damo jos ovo malo para sto nam je ostalo.Neka nam vlast izracuna koliko je FIAT -u do sada dato, pa nikada necemo vise pozeleti takvih investitora.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here