Fox News: Хилари Клинтон штитила Русију да би Бил Клинтон у Москви примио 500.000 долара

Поделите:

СТЕЈТ департман је 2010. године – у време када је на његовом челу била Хилари Клинтон – одбио захтев конгресмена да против Русије уведе санкције због смрти руског правника Сергеја Магнитског. Нимало случајно.

Неколико недеља потом, у Москви је имао иступање њен супруг Бил Клинтон, за које је добио 500.000 долара, објавио је телеканал Fox News.

Бил је наступио у седишту банке „Ренесанс“ и за то излагање добио округло пола милиона долара – објавио је Fox News који се позвао на документе које је јавним учинио WikiLeaks.

Сада Доналд Трамп и његови заступници настоје да привуку пажњу ка тим двема околностима: Хиларином одбијању захтева конгресмена – чиме је заштитила Русију, и Биловом московском наступу. Другим речима: скрећу пажњу на везе Клинтонових са Русијом.

Један неименовани представник Беле куће рекао је Fox News:

Бил Клинтон у седишту банке „Ренесанс“

„Билу Клинтону је за наступ у једној руској банци плаћено пола милиона долара, а за тај наступ је још добио и личну захвалност председника Путина“.

Fox News прецизира да је Путин лично телефонирао Билу Клинтону и захвалио му се за тај говор у Москви до којег је дошло 29. јуна 2010. године.

Конгрес САД визе САД трајно ускратио 60-ци руских функционера тек у септембру 2010-те, када Хилари више није била на челу америчке дипломатије.

Ово је Трампов контраудар који ће сигурно имати продужетак.

Америчка штампа и даље глође кост сусрета Доналда Трампа-млађег са руским адвокатом Наталијом Весељницком која је наводно обећавала да ће му набавити „компромитујуће материјале против Клинтонове од (руског) државног тужиоца Јурија Чајке“.

Портпарол Беле куће, Шон Спајсер, међутим тврди да је Трампов син са Весељницком разговарао о усвајању руске деце и о „закону Магнитског“.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here