ФРАНЦУСKА РЕВОЛУЦИЈА: Полиција отказује послушност Макрону и скидају кациге, не желе да туку суграђане! (ВИДЕО)

Поделите:

Све више француских полицајаца више не жели да учествују у Макроновом гушењу демонстрација.

Широм Париза пропадници француске жандармерије скидају кациге и и придружују се грађанима у протестима против про-ЕУ режима председника Емануела Макрона.

Упркос одлуци Макрона да блокира велике делова Париза, постави барикада у граду и затвори одређене метро станице како би спречио грађане да протествују, моментум Жутих прслука је све већи.

Под притиском велике масе протестаната полицајци су на неколико локација у Паризу скинули кациге и опрему како би показали грађанима да не желе да се туку са њима.

Председник Француске познат као екстремни присталице анти-суверенистичке идеје ЕУ, је најавио да разматра увођење ванредног стања у земљи, због немогућности полиције да одржи ред у главном граду, а многи су то протумачили као увод у слање војске на улице. Са друге стране полиција је по свему судећи изгубила ентузијазам за разбијање протеста.

На снимку се види група полицајаца која скида кациге праћена овацијама окупљених сународника, а један од редара на протесту прилази полицији и честита им на одлуци.

 

Dnevna gazeta

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here