Француска се спрема за Брегзит

Поделите:

ранцуска се спрема за „тврд Брегзит” без договора с Лондоном о иступању Велике Британије из чланства у Европској унији (ЕУ) због чега ће бити појачана царинска служба на лукама Ла Манша, изјавио је данас француски министар за буџетска питања Жералд Дарманен.

„Треба да се припремимо за тврд Брегзит, односно без правних односа с нашим енглеским пријатељима”, рекао је Дарманен после посете Калеу, на северу Француске. Он је рекао да се не зна шта ће се десити и да због тога треба бити спреман и за „најгоре”. Лондон и Брисел треба да постигну договор до самита ЕУ планираног 18. и 19. октобра, али преговори за сад тапкају у месту.

Дарманен, чије министарство надгледа рад царине, рекао је да би у случају да не буде постигнут договор, могли да уследе проблеми са царином код Ла Манша, између Француске и Велике Британије, преноси Бета.

Министар је додао да ће бити појачан број царинских службеника на лукама на северу Француске, у Авру, Денкерку и Калеу, наводећи да ће у наредне три године на та места бити упућено додатно 70 цариника.

Politika

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here