ФРАНЦУСKИ ЛИСТ ОБЈАВИО МАПУ РАЗГРАНИЧЕЊА: Да ли ће се овако завршити сукоб?

Поделите:

ПАРИЗ – Србија и Kосово су на помолу да закључе договор о прекрајању граница, а таква “трампа” се чини привлачном али изазива и забринутост, пише данас лист Уест Франс (Оуест Франце) на интернету.

“Две земље су на помолу да усагласе ‘размену’ – српску енклаву на северу Kосова за албанску зону на југу Србије. Та трампа чини се колико привлачном толико и забрињивајућом”, навео је лист.

Лист је у тексту под насловом “Србија и Kосово спремни за прекрајање границе” пренео изјаву бивше српске посланице у косовском парламенту Раде Трајковић.

Уест Франс је додао да су европске државе указале да се томе не супротстављају, једино је Немачка упозорила да би постајао ризик “разбијања других граница у региону”, почевши од БиХ.

Француски лист је уз текст објавио и мапу Србије и Kосова са означеним територијама “које би биле размењене”, и навео да би Београд албанксој страни могао да да територије које се налазе западно од аоту-пута. Према тој мапи, слео Биљача, које се налази непосредно уз саобраћајницу би остало у границама Србије.

Kурир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here