FRANCUSKI LIST OBJAVIO MAPU RAZGRANIČENJA: Da li će se ovako završiti sukob?

Podelite:

PARIZ – Srbija i Kosovo su na pomolu da zaključe dogovor o prekrajanju granica, a takva “trampa” se čini privlačnom ali izaziva i zabrinutost, piše danas list Uest Frans (Ouest France) na internetu.

“Dve zemlje su na pomolu da usaglase ‘razmenu’ – srpsku enklavu na severu Kosova za albansku zonu na jugu Srbije. Ta trampa čini se koliko privlačnom toliko i zabrinjivajućom”, naveo je list.

List je u tekstu pod naslovom “Srbija i Kosovo spremni za prekrajanje granice” preneo izjavu bivše srpske poslanice u kosovskom parlamentu Rade Trajković.

Uest Frans je dodao da su evropske države ukazale da se tome ne suprotstavljaju, jedino je Nemačka upozorila da bi postajao rizik “razbijanja drugih granica u regionu”, počevši od BiH.

Francuski list je uz tekst objavio i mapu Srbije i Kosova sa označenim teritorijama “koje bi bile razmenjene”, i naveo da bi Beograd albanksoj strani mogao da da teritorije koje se nalaze zapadno od aotu-puta. Prema toj mapi, sleo Biljača, koje se nalazi neposredno uz saobraćajnicu bi ostalo u granicama Srbije.

Kurir

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here