Francuzi objavili strip „Dobro došli na Kosovo“, ilustrovali i paljenje crkava!

Podelite:

U Francuskoj je objavljen strip pod nazivom „Dobro došli na Kosovo“. Odmah pri objavljivanju, našao se među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, na svom Instagram profilu navodi da je ovo priča koja prati život mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine.

Ilustrovano je i paljenje crkava, a Gujon dodaje i da je ova romansirana drama sačinjena od realnih događaja i da pokazuje francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla.

Posle knjiga i časopisa, dokumentaraca i predavanja, Gujon smatra da je ovo još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu.

View this post on Instagram

Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on

sputnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here