Galeb i FON: Sporazum zbližavanja obrazovanja i privrede

Podelite:

Sporazum o saradnji kompanije Galeb Elektroniks i FON-a predstavlja korak u naporima da se premosti jaz između visokog obrazovanja i konkretnih potreba privrede

U okviru usklađivanja i saradnje obrazovanja i privrede u Šapcu je potpisan sporazum između kompanije Galeb Elektroniks i Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog univerziteta.

Neposredni rezultati saradnje odnose se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika FON-a i zaposlenih u okviru Galeb Electronics-a radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnimi inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni. Sporazum su potpisali Radoslav Veselinović, vlasnik kompanije Galeb i prof. dr Milija Suknović, dekan FON-a.

– Danas smo prisustvovali potpisivanju sporazuma o saradnji Fakulteta organizacionih nauka, dakle predstavnika akademske zajednice sa jednom uspešnom kompanijom kao što je Galeb. Fakultet organizacionih nauka već decenijama uspešno sarađuje sa privredom, do danas smo relizovali više od hiljadu projekata za privredu. Od 2006. godine imamo i obavezan predmet – stručnu praksu – objašnjava prof. dr Suknović.

Kompanija Galeb se skoro pet decenija bavi proizvodnjom, trgovinom, uslugama… Zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, danas je najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i GPS sistema.

-Galeb se uvek trudio da radi na najnovijim programima i tehnologijama. Očekivanja od saradnje sa FON-om su da kontinuriano poboljšavamo i unapređujemo naše znanje i kapacitete i siguran sam da ćemo u tome uspeti – rekao je Veselinović.

Sporazum predviđa da FON i Galeb Elektroniks međusobno omoguće: pristup talentima, studentsku praksu, gostujuća predavanja, obrazovne programe, zajedničke organizacije događaja, istraživačko-razvojne i inovacione projekte, unapređenje infrastrukture, naučno-istraživačkih aktivnosti i kvaliteta studija FON-a.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here