Галијашевић: Пријетње Додику могу бити окарактерисане као терористички акт

Поделите:

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић сматра да случај пријетње предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и његовим сарадницима може бити окарактерисан као терористички акт, али да је проблем што се правосуђе БиХ до сада није озбиљно бавило питањима тероризма.

“Правосуђе БиХ је класичне терористичке акте стављало под тепих. Мислим на убиства војника, полицајаца, али и на повратнике са сиријског ратишта”, рекао је Галијашевић.

Он каже да зато нема повјерења у правосуђе БиХ.

“Правосуђе не може јавност умирити одређеним квалификацијама. Нема сумње да је Додику угрожен живот у Сарајеву због створене атмосфере и начина на који га медији третирају. Све ово је резултовало пријетњом из Њемачке”, додао је Галијашевић.

“Независне новине” пишу да ће Тужилаштво БиХ случај пријетње Додику и његовим сарадницима, највјероватније, окарактерисати као терористички акт.

Пријетећи позив кабинету Додика упућен је 26. новембра са њемачког броја. Мушкарац који се представио као Ибро вријеђао је Додика и његове сараднике, пријетио им смрћу и говорио “да ће их све запалити” због постављања заставе Републике Српске у Додиковом кабинету.

РТРС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here