ГЕЈЕВИ НАЈАВЉУЈУ ТУЖБУ ПРОТИВ ДРЖАВЕ ЗБОГ МИKИЈА И ПАЈЕ: Љути смо, ово је ЦЕНЗУРА!

Поделите:

Геј лезбејски инфо центар ће поднети тужбу против Министарства културе и информисања

Геј – лезбејски инфо центар је непријатно изненађен чињеницом да је Министарство културе и информисања цензурисало изложбу “Kрај и почетак”.

Центар наводи да је то учињено без било каквог законског оправдања.

Изложба је садржала скулптуру “Овер тхе Раинбоw” Милорада Миће Стајчића, која је уклоњена из Kултурно информативног центра Србије у Паризу.
У саопштењу из Геј – лезбејског инфо центра које је потписао Предраг Аздејковић поручују да је “апсолутно недопустиво да се у 21. веку уметност цензурише од стране државних органа” и захтева од Министарства културе и информисања да повуче одлуку, те да се скулптура врати на место на којем је требало да буде изложена до 31. августа.

У супротном, Геј лезбејски инфо центар ће поднети тужбу против Министарства културе и информисања, пре свега због дискриминације ЛГБТ популације.

“У Kултурно информативном центру Србије у Паризу је и до сада било „непримерених“ садржаја и експлицитнијег садржаја, али Министарство културе и информисања није реаговало, све до сада када скулптура има геј елементе” пише у саопштењу Геј – лезбејског инфо центра.

Такође, из центра апелују на уметничку јавност Србије да се солидарише са уметником Милорадом Мићом Стајчићем.

Espreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here