General Luis Mekenzi: Karadžić je stalno slušao Mladića, a Mladić je želeo da ispravi sve nepravde prema Srbima od 1389

Podelite:

Nekadašnji zapovenik Unprofora je granatiranje Sarajeva nazvao ratnim zločinom. Ponovio je i svoj stav da je NATO 1999. ilegalno i neopravdano napao SRJ

Luis Mekenzi, nekadašnji zapovednik Unprofora u Bosni i Hercegovini, kazao je u intervjuu za Večernje novosti da je oslobađanje Nasera Orića zauvek potvrdilo pristrasnost Haškog tribunala.

On je govorio i o liderima Bošnjaka i Srba koje je upoznao za vreme svog službovanja u ratnoj BiH.

“Alija Izetbegović je očekivao da će mu pobedu u ratu obezbediti Ujedinjene nacije, jer mu je to rekao američki ambasador Voren Cimerman. Karadžićev problem je bio u tome što je, čini mi se, svoje mišljenje često bazirao na mišljenju poslednje osobe s kojom je razgovarao tog dana. Najčešće je to bio Ratko Mladić. General Mladić je bio čovek koji je pokušavao da ispravi sve nepravde nad Srbima od 1389. godine”, ispričao je Mekenzi.

On je granatiranje Sarajeva nazvao ratnim zločinom za koji Mladić snosi odgovornost, i rekao da je i Srebrenica bila ratni zločin, ali ne i genocid. Ponovio je i svoj stav da je NATO agresija 1999. bila ilegalna i neopravdana.

nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here