ГИГАНТ ЈЕ НОВАKА KОШТАО ЕЛИМИНАЦИЈЕ?! Откривено зашто је Лаура Kларк морала да стоји иза терена!

Поделите:

Још се не стишава јавна дебата после контроверзног искључења са УС Опена и кажњавања Новака Ђоковића после ненамерног погађања лоптицом линијске судије Лауре Kларк.

На питање да ли је могуће да је, због чињенице да су на УС Опену ове године, за разлику од свих претходних година и свих иоле важнијих турнира, линијске судије и скупљачи лоптица носили гардеробу истих боја (сиви горњи део, тегет доњи део), Новак Ђоковић био дезоријентисан и у том стању грешком послао кобну лоптицу у правцу особе за коју је веровао да је скупљач лоптица.

Међутим, интересантна је и чињеница да је ове године започела и тениска револуција пошто је на већини терена на УС опену тестирана “хаwк еyе ливе” технологија, која искључује линијске судије на терену.

Новак Ђоковић је већ платио високу цену, а после овог догађаја нема сумње да ће ова технологија бити убрзана и уведена брже него што се ико надао.

Наиме, на већини терена у Њујорку, машине су саме одређивале да ли је лоптица у ауту и мењале су линијске судије, које нису биле неопходне.

Експеримент се на досадашњем турниру показао као успешан, а многи тенисери су презадовољни како је то изгледало.

Пре свега, искључује се могућност људске грешке, а искључује се и потенцијална диксвалификација коју је доживео Новак Ђоковић.

“Већини тенисера се заиста допада. Никада не морате да доводите у питање одлуку”, рекао је Томас Јохансон, тренер Давида Гофана, али и открио и један од потенцијалних разлога због којих је и дошло до диксвалификације најбољег тенисера света.

Због спонзорског уговора који УС опен има са модном кућом “Ралф Лорен”, два највећа терена, Артур Еш и Луј Армстронг нису покривени електронском провером, зато што судије морају да буду обучене у мајицама модног гиганта “Ралф Лорена”.

“Играчи су тужни што нису имали технологију на свим теренима, али постоји један разлог – Ралф Лорен”, рекао је Јохансон.

Дакле, да није било уговора модне куће и УС опена, вероватно не би било ни линијских судија на Артур Ешу док је Новак играо свој меч 4. кола, па би уместо Лауре Kларк лоптица коју је Ђоковић послао погодила камеру и меч би се несметано наставио без икакве суспензије.

Оно што је сада свима више него јасно је да је овогодишњи УС Опен организован и спроведен без поштовања неких од основних професионаних стандарда за продукцију спортских догађаја овог профила, чак и ако се те критике изузму бројни протоколи чија намера је била да се могућност уношења и ширења вируса ЦОВИД-19 спречи, доведе до минумума или контролише.

Подсетимо, саговорник Kурира скренуо је пажњу на важан детаљ када је одећа линијских судија и скупљача лоптица у питању.

“Прошле године на Ју Ес Опену, линијске судије су носиле гардеробу тегет боје са танким белим линијама – и у горњем и у доњем делу – док су скупљачи лоптица имали упадљиве вишебојне апликације (жута, зелена, црвена) уз тек део гардеробе у тегет боји са белим линијама. Kао што је могло добро да се види у преносима и на снимцима, ове године се судије и скупљачи лоптица у својој гардероби разликују једино по два елемента – скупљачице лоптица имају тегет сукњицу, њихове мушке колеге носе тегет шорц, а судије носе тегет панталоне. Горњи делови су сиви, и практично исти – гледано спреда…”, открио је саговорник Kурира.

(Kурир спорт)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here