“Гладни” студент Милан Јевђић и друга страна приче

Поделите:

Након што је на телевизији испричао тужну причу о свом животу, на коју су многи пустили сузу, студент Медицинског факултета Милан Јевђић постао је ударна тема у српској јавности. Али, постоји и друга страна…

Једна од многих тужних балканских, људских прича која је многе оставила неме и тужне.

Милан Јевђић је после емисије “Живот прича” Телевизије Прва био једна од “најшерованијих” прича на друштвеним мрежама. “Угледајмо се на овог момка”, “Свака му част”, “Ех, да су сви као он”, “Kаква енергија и поред свега што је преживео, каква воља за животом”, били су коментари многих на друштвеним мрежама.

Испричао је Милан да су се његови родитељи разишли када је имао само 20 дана, а мајка је потом нашла новог партнера са којим су живели. Причао је Милан о “животињским батинама” које је добио када је имао само четири године, од којих су му попуцали крвни судови на ногама. Бригу о њему је преузела његова бака. После смрти баке, остао је сам, а најтеже му је за Божић…

“Успех није успех када немате са ким да га поделите”, рекао је Јевђић, додајући да често нема за књиге, храну, и студије..

Данима су многи, под утиском емисије, причали само о Милану, али ођедном је почела да се појављује и друга страна приче. Ођедном су почеле да се појављују фотографије студента са егзотзичних локација иако, како тврди, живи у немаштини.

Најпре се јавио лекар Добрица Павловић који је јавно објавио да је годинама помагао Милана Јевђића и позвао је ауторску емисије “Живот прича” Татјану Војтеховски да га позове у емисију и све исприча, уз документоване аргументе.

Павловић је написао да је заједно са супругом почео да финансијски помаже Јевђића 2013. године када је крено на факултет, а да су онда почели, а да је онда Јевђић почео да “извиљева”, да тражи много више новаца, за себе и своју фамилију.

“Почело је са 70 евра па позајмица од 100 евра. Kада сам му рекао да ћу му дати 100 евра а не позајмити рекао ми је да није птица. Ваљда је мислио да за те паре може да купи само зрневље… Пукао сам јер мора да схвати да нисмо хтели да плаћамо такси његовој мајци! Да ли то мозете да замислите? Жена живи на селу, нигде не путује аутобусом, већ јој син наручује такси, а ми то да плаћамо. Пукао сам и зато што нисам хтео да наш новац и телефон који је од нас добио даје брату, а онда тражи да му ми купимо нови и компензујемо новац. Чији новац да компензујемо? Наш!?”, написао је Павловић у једном обраћању на друштвеним мрежама.

Потом се Јевђић бранио тврдећи да Павловић лаже и да ће га тужити.

“Извините, извините што сам преживео и извините што сам коју годину и преживео. Извините што сам пожелео да одем у кафану и наручим омиљену песму. Опростите што сам пожелео да видим море или што сам пожелео да изађем са девојком”… реаговање Милана Јевђића на Фацебоок страници поводом оптужби људи да је преварант.

“Знали смо се 4 године, и он је желео да будем његов роб. Нисам смео да одем било где без његовог одобрења, почело је са 100 евра, стигло је до 300 месечно, није 700 као што је писало у медијима”, узвратио је Милан Јевђић.

У међувремену, поводом овог случаја огласила се и Весна Попов која живи у Аустрији, која је тврди да она, већ пет година, сваког месеца, шаље 500 евра Јевђићу. Такође, на својој Фацебоок страници објавила је своју верзију, тврдећи да га Јевђића чула приликом недавне посете у фебруару како говори да “гостовање на ТВ Прва жели да искористи да нађе новог спонзора”, јер новац који сада добија “није довољан”.

“Иако је прошла је читава недеља, од како се млади ‘господин’ Милан Јевђић појавио у емисији Татјане Војтеховске, ‘Живот прича’, користим прилику да се обратим јавности и искрено се надам да ће се многе ствари појаснити. Дужна сам то вама, себи, а посебно господину Павловићу, који је први јавно иступио против дотичног господина и ‘поделио Србију’ како преносе медији. Да није било господина Павловића, не бих знала да нисам једина која је желела да буде хумана и помогне младом човеку у невољи. Ја сам за њега чула 2012. године, када се појавио на ТВ Прва, са такође сличном, тужном причом, тада дечака, који се, не својом вољом, у раним годинама осамосталио и борио за бољи живот. Не размишљајући пуно, пронашла сам начине и ступила сам са њим у контакт, те и почела финансијски да му помажем, што је трајало све до фебруара 2018.год, укупно око 5 година. Зашто сам престала да му помажем и зашто не желим више никакав контакт са њим? Одавно није више онај наивни, страшљиви дечак, ког сам упознала 2012. године. Сада је то сасвим друга особа… Можда је увек био такав, а да ја то до скора нисам ни наслућивала. Лично сам га видела два пута у Београду, у ресторану, и четири пута ме је посетио (10-14 дана), за ових пет година. Био је гост у мојој кући два пута за Божић, а слике које сте видели су сликане у мојој кући. Нисам га никад контролисала, нисам га ни са чим условљавала, нисам знала да бесплатно станује код господина Павловића и веровала сам му да новац који му шаљем користи за стан, храну, одећу и изласке, кад за то има времена. Сам ми је рекао да му је 500 евра сасвим довољно за студије, које је редовно, месечно, добијао од мене, а некад и више, не рачунајући разне поклоне и пакете које сам слала. Задњих годину-две, дана, почела сам да сумњам у истинитост његове приче. Уверавала сам првенствено себе да је то неки пролазни младалачки период, што се нажалост, показало нетачним. Моје сумње су се потврдиле његовом изненадном посетом 13. фебруара 2018. године, а једини разлог посете је био, што сам му смањила суму новца коју му шаљем и што сам више пута покушала да прекинем сваки контакт са њим. Угостила сам га како сам првенствено васпитана и како доликује сваком госту, а заузврат сам добила раскалашно и бахато понашање са његове стране… Уништена постељина и кревет црним вином, запушена WЦ шоља (инсталатер је интервенисао И наравно сама сам то платила), свакодневно опијање итд. Том приликом сам више пута чула од њега да је снимљена емисија о њему у ‘Живот прича’, са његовим јединим циљем, циљем да нађе новог спонзора, јер му своте новца од мене, нису биле довољне. По његовом одласку прекинула сам сваки контакт са њим. Срамота је да тврди како је био гладан, како је био сам без игде икога и без помоћи, а могу да тврдим и докажем са којом сумом новца је располагао добијајући од мене и не рачунајући износе од господина Павловића”.

Сада је на друштвеним мрежама потпуно другачије “расположење”. Од момка који је био “јунак”, “инспирација”, Милан Јевђић се претворио у “негативца”. Многи траже од Тање Војтеховски да позове у емисију људе који су се огласили и тврдили да су свих ових година помагали Јевђићу.

“Овај Милан Јевђић колико пара добио није ни чудо што није пао ни један испит”, гласи један од коментара на Тwиттер-у, а има и оних који га називају “Газда Јездом 21. века”.

Мондо

Поделите:

1 коментар

  1. Сад сте навалили да једном ситном преваранту одерете кожу са леђа.
    Шта би било да се он сетио своје тетке у Канади, неби му поверовали.

    Смета вам нострификована диплома из Горње Волте, Ђибутија или Мафијашке Државе Косово а не смета вам доплома председника Томе-Дипломе или дисертација градоначелника Синише Малог. Питајте, ако смете, министра полиције шта је са његовом дисертацијом.

    Они горе смеју да лажу, краду и уништавајз Србију а правду доказујемо на јајарама кокошарима.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here