Гојковић: Вук се удаљио од народа, тражимо промене у странци!

Поделите:

Жика Гојковић (СПО) уочи седнице врха странке: Централа у Београду се потпуно отуђила од људи на терену. То не може више тако, јер странка мора да буде повезана са онима који јој у народу доносе гласове

ТРАЖИМО промене у странци! И тај став не заступа само Мирко Чикириз, кога су искључили из СПО, него 80 одсто свих одбора, њихови председници, три од пет потпредседника странке и сви функционери – од одборника, преко посланика до оних у извршној власти.

Ово, за “Новости”, уочи данашње седнице Председништва, каже функционер СПО Жика Гојковић. Њега је, заједно са Чикиризом, део страначке базе прозвао за “поткопавање” партије и агитовање да се још више приближе напредњацима.

– Ми смо са СНС већ пет година партнери у власти. Мој предлог је био да на председничким изборима имамо свог кандидата, а Вук Драшковић и Председништво су били за Вучића. Није тешко закључити ко се за шта залаже – наводи Гојковић.

Он негира да се спремао да тражи смену Драшковића, али наводи да странка мора да направи заокрет:

– Централа у Београду се потпуно отуђила од људи на терену. То не може више тако, јер странка мора да буде повезана са онима који јој у народу доносе гласове.

Гојковић предлаже повратак коренима странке, да се добро претресу програмска начела и преиспита досадашњи рад:

– Кључ је повратак темама попут обнове Краљевине Србије на којој смо и настали. Мора да се форсира залагање за повратак монархије, што је потпуно запостављено и бачено у други план. Наш председник годинама о томе није рекао ниједну реч.

Гојковић каже да ће данас на дневном реду бити још тема о којима нико није имао прилику да прозбори, јер се Главни одбор није састајао више од годину дана.

Новости

Поделите:

1 коментар

  1. Ono sto ne postoji ne moze se otudjiti.
    ” Ispravka”: filozofijski- sam cin izricanja ” ne postoji” jeste prevodjenje istog u n e s t o, ali daleko od p o s t o j a nj a( problem l o g i k e ” nosene” dijalektikom); ma kakvo da je to n e s t o nikad se nije prevelo- ozbiljilo- u narod, a da bi se od njega otudjilo; personalizovano- i takvim n e s t o moze da bude!- supstancijalizovalo se na nacin b i t i samo u materijalnom; narodu je, na narodnu srecu, prepustilo bitniju- duhovnu- stranu: nematerijalno.To su logicki skokovi, nikako dijalekticko s l i v a nj e: zeli li grubost-materijalno – narodu je dovoljan t r e n i i m a na nacin personalizovanog; misli li – narod- da se mora o p s t a t i a da bi se p o s t o j a l o, mora ponistiti onu prvu materijalnost; ovim ce s p a s i t i dusu sebe kao naroda; u takvom cinjenju Gospod ce mu pomoci po mjeri sopstvenog mu- naroda- cinjenju; Svetom Savi Narod je, cinili to, stavio u “zadatak” Gospodu da se zahvali na pomoci: Srecan ce biti Sluga Srpski sto je Njegov Narod gubu prebolio i odbacio: pred Gospodom ce zablistati.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here