Горан Иванишевић: Нисам рекао да бих убијао Србе

Поделите:

Нови тренер Новака Ђоковића, хрватски тенисер Горан Иванишевић, објашњава у интервјуу за “Политику” да никада није рекао да би убијао Србе, нити да је мислио да некога убије, али и да је неке ствари током рата рекао у афекту, јер су била таква времена.

Недавна одлука Ђоковића да ангажује Иванишевића вратила је много његове речи из прошлости, а једна реченица објављена је и у многим нашим новинама – када је на неком стрелишту наводно рекао да би волео да су уместо мета Срби, па да у њих пуца, подсећа лист.

Објашњавајући позадину догађаја Иванишевић каже да се то догодило на турниру у Аделејду пре 27 година који је за њега био јако стресан.

Наводи да је током меча са швеђанином Култијем на трибине дошло пет до десет момака Срба и да су почели да га псују и вређају на најгори начин.

“Прете да ће ме убити, преклати, вређају моју мајку највулгарнијим псовкама. Ја им узвраћам, долази до прекида меча да њих одстране са трибина”, наводи Иванишевић.

Додаје да га је током боравка тамо чувала специјална полиција и да је са њима отишао у стрелиште где су они вежбали.

“Дали су ми полуатоматску пушку да гађам мете. Оне су искакале, ја ниста нисам погодио. После су новинари дознали за то и питали како је било. Ја сам им рекао да је било супер, али да би било боље да су уместо мета били они навијачи са меца. Новинар је то превео како је превео. Погресно. Ја јесам то рекао, али се моја изјава односила само на те навијаче, јер су ме стварно излудели вређаући мене и псујући ми мајку. Али ја нисам никада после тога ниста слично рекао нити сам имао такве изјаве”, каже Иванишевић.

На питање да је било још изјава на којима су му Срби замерали, он каже да је био рат, и да је он био за своју земљу.

“Сваку шансу сам користио за промоцију Хрватске. Свако је радио ста је могао, тако да не видим неки споран део. Испало је као да сам стварно узео митраљез и убио 500 људи, а то није тачно”, наводи Иванишевић.

Понавља и да је све рекао у афекту, јер су таква времена била, али не да је рекао да би убијао Србе.

“Нисам никога убио нити сам мислио да некога убијем”, истиче Иванишевић.

На констатацију да су у Србији неки људи осудили што га је Ђоковић позвао за тренера казе да ће и у Србији и у Хрватској увек бити незадовљних.

“Мени је екстремна част да ме је позвао један Новак”, каже он за “Политику”.

Поделите:

1 коментар

 1. Dobar je lik Ivanišević..
  Sa Noletom u tandemu može pobediti bilo kojeg tenisera na planeti.
  Pored Bekera boljeg trenera retko ko može naći..
  Čak i Nadal ili Nišikori grizu nokte zbog ovog lika gore.
  Treba odvojiti sport od politike i prepustiti da se Nole i Ivanišević naštimuju za titule jer je velika verovatnoća da će Đoković i dalje neprikosnoveno držati sve turnire u malom džepu svojeg LaCosta trenera.
  Iskustvo plus mašina za mlevenje mlade piletine..
  Uspeh gotovo pa zagarantovan..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here