Горан Јешић: Посланици који подржавају Савез за Србију да напусте Скупштину

Поделите:

Посланик Демократске странке (ДС) Горан Јешић изјавио је да посланици који подржавају Савез за Србију (СЗС) треба да напусте Скупштину Србије и да сматра да је “последњи тренутак” да се о томе разговара на нивоу органа странке.Јешић је за дневни лист Данас од понедељка оценио да на тај начин СЗС мора да оствари притисак на Српску напредну странку (СНС), у циљу организовања “слободних и фер избора”.

По његовим речима, Парламент је представљао последњи простор “отворен” за опозицију све до усвајања буџета децембра 2017. године, када је СНС поднела 5.000 амандмана и на тај начин “ускратила и оно мало времена које је припадало опозицији”.

“Други важан разлог је политичке и институционалне природе. (Председник Србије и СНС-а) Александар Вучић наводно води ‘дијалог’ о статусу Kосова, без платформе усвојене у парламенту. Ту квазидебату води са свима, од Сорошевих рођака до Српске православне цркве, само је не води у парламенту”, казао је Јешић.

Он је навео и да при доношењуи одлуке о бојкоту посланици који подржавају СЗС морају да буду јединствени, те да би посланици ДС-а морали да поштују евентуалну одлуку о бојкоту донету на демократски начин.

На питање да ли је бојкот рада парламента увод у бојкот избора, Јешић је одговорио да се “у оваквим условима треба определити за бојкот избора ако се ситуација не промени”.

Бета

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here