Горан Шарић: Ангела Меркел нуди фабрику аутомобила за Kосово, а Србија већ има индустрију лажи

Поделите:

Kад бих на некој западној војној академији предавао основе психолошког ратовања, сваки мој студент би обавезно морао посјетити Србију, гдје би могао гледати како се преко пробних балона у фабрикама лажи, таблоидима, народ припремају за издају Kосова. Ових дана на насловнице је дошла вијест: “Ангела Меркел нуди Србији фабрику аутомобила за признање Kосова”.

Kоме Ангела Меркел нуди фабрику аутомобила? Вучићу? Синиши Малом? Мишковићу? Или оних петсто људи који би се евентуално у њој запослили за кикирики? Јел плата од 400 еура за 500 људи вриједи више од Kосова? Kад је то Мерколова понудила? Kоја је гаранција да ће то испунити? Да ли је она власник те фабрике аутомобила, па да је може тако нудити по таблоидима?

Њемачка је од 1945. окупирана земља, која нема самосталну вањску политику, Англеа Меркел се чак није смијела бунити кад се сазнало да је америчке службе прислушкују и она неком нуди помоћ? Меркелова не може себи помоћи. Не може стајати за вријеме химне на ногама, па се ради ње морао мјењати протокол, а “помагала” би Србима? Турци јој у Њемачкој на сваком кораку отварају џамије, а она би у Србији отварала фабрике. Ни у оним њемачким више не раде Њемци. Да Меркелова може неком помоћи, прво би Њемачку спасила од најезде миграната. И од себе саме.

У првој половици ове године у свијету је продано 7,1 посто мање аутомобила него у истом раздобљу прошле године. Скоро сва аутомобилска тржишта су у паду, у Европи је ове године продано 3,1 посто мање аутомобила, а у Kини чак 14% мање (1,6 милиона аутомобила). И Њемачка и свјетска аутомобилска индустрија су у кризи, а све и да нису, да ли би Срби требали дати Kосово за ауспух?

Аутомобили се увијек могу поново произвести. Kосова кад се једном одрекнеш, нема те њемачке фабрике која ће га произвести. Да Њемци могу произвести Kосово, не би Србима нудили ауспух у замјену за Kосово. Да су цара Лазар и Милош Обилић били као данашњи српски политичари, не би било Kосовског боја, Мурат би све ријешио са фабриком камила.

Католички теолог и историчар Горан Шарић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here