Горан Шарић: Срђан Драгојевић и његова го*на!

Поделите:

Српско и жидовско друштво веже један занимљив феномен – не постоје два народа са више аутошовниста на свијету. Kада је неки народ дуго изложен прогону и малтретирању, слаби пуцају и покушавају се дистанцирати од тог народа, не сматрају се више његовим дјелом и доказују да нису дио тог народа тако што га мрзе. Јавља се класичан Штокхолмски синдорм, идентификација жртве са мучитељем.

У Србији би требало увести годишњу награду за аутошовинизам. Kонкуренција би биле већа него да постоји награда за највећег кретена на интернету. Један од фаворита био би и Срђан Драгојевић који је изјавио да послије утакмице са Енглеском:

“10 000 малишана у Хрватској жели да тренира фудбал. А 10 000 њихов вршњака у Србији желе да буду криминалци, учесници ријалитија, турбо фолк звезде, војници свињске хунте. 100 000 младих у Хрватској види да се труди исплати. 100 000 младих у Србији желе да беже што даље.”

Kренимо од краја. Kојих 100 000 младих у Хрватској? Ако их је остало толико, јер је у посљедњих 5 година из Хрватске отишло 400 000 младих. У Хрватској се труд исплати ако имаш чланску исказницу ХДЗ-а. Успјех Хрватске репрезентације на СП-у није успјех хрватске државе ни Хрватског ногометног савеза, него су хрватски ногометаши успјели упркос њима. Хрватска нема ни један нормалан стадион. У Хрватском ногометном савезу влада мафија, као и у српском.

Из Хрватске људи одлазе још више него из Србије. Хрватска је по свим параметрима од економије, до културе и школства дно дна Европске Уније. Прије 30 година, 1988. Хрватска је била развијенија од 12 данашњих чланица Уније, а сад ју је непримјетно, док се славила побједа репрезентације престигла чак и Бугарска. И то све са 13 милијарди еура годишње од туризма које друге земље немају.

Драгојевић каже да млади у Србији желе бити криминалци и старлете. Нема веће промоције криминала и старлета и олоша од његовог филма “Ране”. Ни један Н1 ни све невладине организације нису направиле већу штету младима од Рана и других његових филмова. Драгојевић види Србију “Рана”, ријалити звијезда, кримоса… ја, а и већина младих, нормалних људи у Србије не гледа у Драгојевића и његове кримосе и старлете него у Нолета, Ивану Шпановић, Влатка Ведрала (највећи квантни физичар свијета, Србин са београдске аутокоманде), Гордану Вуњак Новаковић (једна од најцитиранијих научница свих времена, професор биомедицинског инжењерства и медицинских наука на Цолумбиа Университy)…

Старац Пајсије каже да пчела и на сметлишту нађе неки цвијет, а мува и међу цвијећем говно.

Kатолички теолог и историчар Горан Шарић
Извор: Фејсбук

Поделите:

3 Коментари

  1. Све је то тачно. Нико не може да те јаче мрзи од онога ко је издајица свога рода. Тај мржњом на самог себе мрзи оне коју су остали оно што је он био. Такав не може никада да интимно заборави ко је био, зато убија другога сда би убио себе. А како нема храбрости да убије себе, он убија оне који су остали оно што издајица жели у себи да сакрије.

  2. @ И то све са 13 милијарди еура годишње од туризма које друге земље немају.

    Сви хотели су у страном (немачком, америчком, јеврејском власништву), као и сва иоле вредна привреда и ресурси – те профит од тих 13 милијарди Хрвати не виде. За туризам они увозе храну и пиће, опрему и радну снагу. А своје “апартмане” за издавање отплаћују на лизинг у швајцарцима, те им на крају не остаје ништа, него пут под ноге па за Немачку.

    Притом је Хрватска 4х задуженија по глави становника од Србије. Задужене су и фирме, општине, градске и жупанијске власти – питање је да ли постоји збирна евиденција?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here