Гордана Чомић од Шутановца преузима чело демократа

Поделите:

У Демократској странци кажу да ће се о именима кандидата тек говорити јер се још нико није отворено изјаснио

Генерална секретарка и посланица ДС у Скупштини Србије Гордана Чомић најозбиљнији је кандидат за место лидера демократа, након што је Драган Шутановац поднео оставку на ту функцију, сазнаје Kурир.

Осим Чомићеве, кормило ДС могла би да преузме и Наташа Вучковић, такође народна посланица демократа, док без шансе није ни председник Политичког савета ДС Зоран Лутовац.

– Водиће се озбиљна трка за будућег председника ДС, а две жене биће главни фаворити за ту позицију. То је свакако на првом месту Гордана Чомић, док је одмах иза ње Наташа Вучковић. Међутим, не треба занемарити ни Зорана Лутовца, који такође има велике шансе, будући да је већ једном био кандидат за лидера ДС – открива извор Kурира близак опозиционим круговима.

Према његовим речима, и поред тога што сва три члана ДС имају дугогодишње политичко искуство, нијансе ће одлучивати о избору новог председника.

– И Гордана и Наташа су дуго у странци и обе су посланице у парламенту, а парламент је сада најважнији подијум за опозицију, па тиме и за ДС. С друге стране, и Лутовац је озбиљан кандидат јер се такмичио и прошле године, када је Шутановцу био најозбиљнији противкандидат. Он се посебно истакао када је био на челу тима који је радио на предлогу промена Устава у области правосуђа – каже саговорник.

Упитани да прокоментаришу избор будућег председника ДС, Чомићева и Вучковићева нису одговарале на поруке Kурира, док је Лутовац поручио да би организациони одбор „требало да припреми изборе у складу са Статутом“.

Игор Салак

РАНО ЈЕ ГОВОРИТИ О ИМЕНИМА

Заменик председника ДС Игор Салак каже да је још рано говорити о именима.

– Потенцијални кандидати Чомићева, Вучковићева и Лутовац могли би да буду председници ДС, али мислим да је још рано издвајати било кога. У понедељак имамо први састанак организационог одбора после седнице ГО на којој су поднете оставке, па ћемо се договорити када ћемо одржати изборе сматра Салак, а истог је мишљења и Бранислав Лечић.

 

 

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here