Готов састанак у Лондону: Краљица дозволила Харију и Меган да напусте двор

Поделите:

Питање будућих дужности принца Харија и његове супруге је комплексна ситуација за решавање и мора још да се ради на томе, оценила је Елизабета Друга након састанка у Лондону. Она је затражила да коначна одлука буде донета током наредних дана, али је дозволила војводи и војвоткињи од Сасекса већи степен независности од краљевске породице.

Од почетка „Мегзита“ јавност с нестрпљењем очекује разрешење ситуације, то јест јаснију слику о даљим краљевским обавезама и дужностима принца Харија и његове супруге Меган.

Састанак одржан у Лондону није донео комплетно решење сложене ситуације у којој се нашла краљевска породица, јавља Ројтерс.

„Ово је комплексна ситуација за решавање и мора још да се ради на томе, али сам затражила да коначне одлуке буду донете током наредних дана“, наводи се у саопштењу краљице Елизабете Друге.

Бака је унуку Харију и његовој супрузи Меган дозволила већи степен независности од краљевске породице.

„Моја породица и ја у потпуности подржавамо жељу коју Хари и Меган имају да као млада породица уреде живот другачије“, наводи се у саопштењу 93-годишње краљице.

Елизабета Друга истиче да иако би породица волела да војвода и војвоткиња од Сасекса остану у поном обиму ангажовани на краљевским дужностима, поштује и разуме њихову жељу да воде независнији живот него што је то био случај до сада.

Током периода транзиције који је краљица најавила, пар ће проводити време и у Великој Британији и Канади, а додатним договорима биће јасније дефинисано учешће у краљевским дужностима и принца Харија и његове супруге.

Sputnik

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here