Грци туже власти, полицију и ватрогасце због пожара: „Нико нам није рекао како да побегнемо на сигурно место“

Поделите:

„Верујем да ће они који су одговорни да заштите људе, за гашење пожара и спровођење мера предострожности бити осуђени“, рекао је Ројтерсу адвокат рођака Антонис Фоусас

Рођаци жене и мушкарца који су страдали у шумском пожару недалеко од Атине прошле недеље тужили су грчке власти, ватрогасце и полицију због њихове смрти.

Власти могу одговарати по кривичним пријавама за нехотично убиство, телесне повреде и изложеност која доводи до смрти, због пожара или онога што се назива „библијском катастрофом“, наведено је у тексту тужбе у коју је Ројтерс имао увид.

„Верујем да ће они који су одговорни да заштите људе, за гашење пожара и спровођење мера предострожности бити осуђени“, рекао је Ројтерсу адвокат рођака Антонис Фоусас.

Учитељ Василис Kацаргирис (70) био је заробљен у гаражи, а његова супруга и породични пријатељи из САД покушавали су да дођу до најближе плаже.

Његова супруга се вратила да покуша да спасе њега и њихову 73-годишњу комшиницу Марију Пагоменоу, али није у томе успела.

У тужби је наведено да су два дана пре несреће прослављали удају кћерке и да им нико из власти ни пре, али ни за време пожара, није рекао како да се понашају нити како да побегну на сигурно место.

Nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here