Grčki kaluđer koji pljuje Srbe i Srpsku crkvu živi sa mamom na stanu, a u manastiru nije proveo ni jedan dan!

Podelite:

Kao što smo već pisali, na Fejsbuku jedan grčki kaluđer bezočno pljuje Srbe i Srpsku crkvu.

Kaluđer CARIGRADSKE PATRIJARŠIJE na Fejsbuku kontinuirano negativno piše o Srbima, napada srpskog patrijarha i crkvu, hvali Ameriku i kudi Rusiju!

Arhimandrit autonomne Kritske Arhiepiskopije Roman Anastasiadis tvrdi, po već utvrđenoj matrici NATO propagande, da su Srbima puni ormari leševa, osporava autokefalnost Srpske crkve i veliča ukrajinske raskolnike koje je Carigrad nedavno priznao zbog čega je nastala sveopšta pometnja u pravoslavnom svetu.

Evo šta kaže Roman na svom Fejsbuk profilu:

 

 

Napisah u prethodnom postu da braća Srbi imaju mnogo leševa u svom istorijskom ormaru.. Ne samo za ono što su na političkom polju radili protiv Romejske Imperije, ali i na crkvenom polju protiv njihove Majke Svete Velike Hristove Crkve. Mali primer ću da dam u ovom citatu iz 3. toma Delikanisa str 928. A za nekanonska i šizmatička delovanja Srba zbog kojih su navukli na sebe same epitimiju Svete Velike Hristove Crkve pisaću kasnije detaljnije

Έγραψα σε προηγούμενη δημοσίευση ότι οι αδελφοί Σέρβοι έχουν πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα της Ιστορίας τους… Όχι…

Gepostet von Archimandrite Romanos Anastasiadis am Montag, 3. Februar 2020

Jedini razlog pominjanja ovih istorijskih događaja jeste odgovornost prema braći Srbima budući da oni sami duguju sa jedne strane zahvalnost Majci Crkvi koja ih je prihvatila iz raskola i sa druge strane da je sa istom blagošću i prema drugoj braći koji se vraćaju iz raskola sa istorijskim delovanjem Prvoprestone Crkve Carigrada.
A to što su pridružili svetima i kanonizovali šizmatičkog psevdopatrijarha Joanikija ll koji je umro nepokajan u raskolu, to je ozbiljan problem koji ukazuje kao oni poimaju Pravoslavnu crkvu i njenu eklisiologiju…

Komentar ovog svevisokoprepodobnoumnog arhimandrita autonomne Kritske Arhiepiskopije pokazuje svu dramu i tragediju duboke propasti grčke teologije, koja se bludnički stavila u službu političkim projektima. Ovaj nesrećnik koji ima uvaženu titulu arhimandrita, a u manastiru nije proveo ni jedno poslepodne i živi sa mamom i tetkom u stanu misli da je otkrio breaking news i neku ključnu informaciju tako što je očito juče saznao da je Dušanov Sabor u Skopju 1346. prouzrokovao raskol do 1368. To kod nas zna svaki bogoslov u prvom razredu bogoslovije, jednako kao i da je baš Carigrad skoro čitav prvi milenijum bio ili šizmatički ili jeretički. A naš običan narod dodatno zna da su im baš ti Srbi, koji eto imaju mnogo leševa u ormaru istorije, kako kaže, oba puta dali korpu i blok sa prijateljstva na crkvenom fejsbuku, svaki put kad su se prostituisali sa Unijom i u Lionu i u Firenci. Tako da uvaženo mišljenje i trenutne političke sklonosti bivše Velike Hristove Crkve Carigrada i današnje Pravoslavne crkve u Turskoj nama istorijski niti praktično ne znači mnogo. Ovaj arhimandrit može biti otkrovenje i ekskluziva samo milogorcima jer jedino oni znaju malo manje od njega, ako je to uopšte i moguće. Za milogorce imamo i razumevanja jer su oni redom ateisti i komunisti, dok za popa Romana nema opravdanja.

D.M.

Podelite:

3 Komentari

  1. Milogorci su naci ali nisu komunisti. Zašto im poklanjate Jugoslaviju? I Jugoslavija je samo jedna emanacija Srbije – a vi ovu Srbiju iz ličnih sklonosti poklanjate izdanicima, otpadnicima i neprijateljima Srbije. Ovim niste ništa bolji od takozvanih Milogoraca, ja ih zovem duPljanima. Jer ili je lično vaše, ili odbacujete, nećete da imate posla s tim a vaše je. Ovo apsolutno isto rade i duPljani. I ovo vas čini jednako Milogorcima.

  2. @dragan: kada spoznaš da je titoizam (iliti pervertirani komunizam) neka vrsta nacional-komunizma, pri čemu je osnovno obeležje da je jedna čitava nacija (tj. narod) – Srbi – proglašena za “neprijatelja komunizma”, i kada se “nacionalno pitanje” rešava na štetu tog “optuženog naroda”, pa se granice vuku na njegovu štetu, a za praktikovanje verskih običaja šalju samo Pravoslavne u Gulag (Goli Otok), onda dobiješ stanje kakvo je bilo u Nacional-socijalističkoj Nemačkoj sa Jevrejima….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here