ГРЕШНИ МИЛОЈЕ: Осам година моли патријарха да му уручи пресуду Великог црквеног суда

Поделите:

Власник трговинског ланца КМН, економиста Милоје Стевановић, у смедеревском крају познат као Грешни Милоје, упутио је осму посланицу патријарху српском Иринеју.

Грешни Милоје пао је у немилост СПЦ пре десет година, јер је владики Артемију и монасима из Рашко-призренске епархије којима је забрањено чинодејствовање, дао смештај, механизацију и земљу, помогао им да је обрађују и откупљивао им летину по тржишним ценама.

Стевановића је у јануару 2008. године, Велики црквени суд “одлучио од Цркве”.

Међутим, Стевановић до данас није добио пресуду и просечно једном годишње моли патријарха српског Иринеја да “измоли судије” да му је доставе “да би потомцима оставио и то сведочанство.

Осмо отворено писмо патријарху Иринеју упутио је по Ускрсу желећи патријарху спасење без обзира што верује да “неће ни овога пута услишити моје мољење.”

Један од пет судија у већу Великог црквеног суда Милоју Стевановићу био је и свештеник Милан Јордовић којег је почетком марта зауставила полиција да би се показало да је са вероучитељем носио 27 килограма сканка.

Милоје Стевановић је некада био секретар општинског комитета Савеза комуниста у Лучанима, а касније међу великим добротворима и задужбинарима православне Цркве у Србији.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here