Григоријеви ботови шокирани: Да ли је Григорије склопио дил са Вучићем?

Поделите:

Григоријеви ботови су шокирани “вешћу” коју је објавио ревнитељски сајт Борба за веру у коме се оптужују патријарх Иринеј, Вучић и Григорије да су склопили дил.

Вест коју је објавио портал Борба за веру је бесмислена јер приказује Селаковића као некога ко жели да покрене “литије притиска” на Вучића посредством Григорија и патријаршије. Зашто би Вучићев човек од поверење покретао “литије притиска” на Вучића?

Григорије можда јесте човек који воли пажњу, паре и функције али тешко да се може замислити као Вучићев сарадник због блискости са опозицијом и Ђиласовим кумом Млађаном Ђорђевићем. Уколико је Григорије и направо некакав договор са актуелном влашћу, мало је вероватно или готово невероватно да је власт од њега тражила да покрене “литије пристиска” на ту исту власт. Евентуални дил би могао бити око ненападања уочи предстојећих избора у Србији, мада ни то нема нарочиту тежину јер је Григорије виђен као епископ атеиста и другосрбијанаца те његово повлачење из предизборне кампање не би имало никаквог значаја, као што ни његов даљи опозициони ангажман не би имао штетно дејство на напредњачко бирачко тело, наротив.

Поделите:

1 коментар

  1. Одмах после рата, комуноусташе су кренуле на рушење СПЦ – резултате видимо данас. Половина “попова” из 70-их година и касније су били ДОУШНИЦИ и имали задатак да згаде људима једину српску узданицу. Пример: још почетком 90их, један поп тражи 50 марака за крштење детета – каже осудиће га други ако “попусти”. Свештеник из суседне парохије НИЈЕ тражио новац. Тако, као Григорије, изгледају комуноусташки попови. Не рече ли Григорије да су неке тамо усташе најбољи људи – а они се хвале сликама својих очева који у рукама држе одсечене дечије главе?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here