Грујичић: Нећу ићи у Поточаре, непожељан сам

Поделите:

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је да 11. јула неће ићи у Поточаре, јер га тамо сматрају непожељним, иако је, како каже, био спреман да оде и поклони се невино страдалим жртвама.

“Био сам спреман да одем у Поточаре и поклоним се невино страдалим жртвама не марећи за то што ниједан бошњачки начелник, од мојих претходника, то није био спреман урадити када су у питању српске жртве. Али, разумем и то да ме тамо сматрају непожељним. И зато 11. јула нећу ићи”, Грујичић за Политику.

Он каже да је показао добру вољу и да искрено цени и поштује сваку жртву, без обзира на име, у рату који је Сребреници и БиХ наметнут.

“Све жртве које су пале заслужују пијетет. Да ме којим случајем на комеморацији српским жртвама прогласе непожељним, не бих ишао”, каже Грујичић.

На питање да ли је проглашен непожељним у Поточарима због његовог става о догађајима из јула 1995. године, Грујичић каже да му је жао што са друге стране нема воље да се нешто промени набоље и што нема истоветног односа према жртвама друге стране и уверења да свим невиним људима треба да се ода пошта.

Он каже да је многе изненадило што је Србин начелник Сребренице и да зато неће инсистирати на присуству у Поточарима.

Грујичић, међутим, додаје да жели да верује у то да ће једног дана сви заједно посећивати места где су невини људи страдали, без страха од непријатности, већ само са жељом да се ода пошта жртвама.

Као поруку онима који ће доћи 11. јула у Поточаре он каже да саосећа са сваким чланом породице који дође да ода пошту и изражава свима најдубље саучешће.

“Сви у прошлости имамо тешких тренутака, али на овом поднебљу живети једни без других не можемо”, поручио је Грујичић.

Танјуг, Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here