Грујичић: Они који тврде да бомбардовање није изазвало ВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД РАKА никада нису лечили ниједног пацијента са онколошког одељења!

Поделите:

Начелница Одељења за неуроонкологију Kлиничког центра Србије Даница Грујичић изјавила је данас да ће последице НАТО бомбардовања у Србији бити испитане на научној основи и да они који тврде да бомбардовање није утицало на пораст броја оболелих од канцера ”никада нису лечили онколошке пацијенте”.

Грујичих је рекла да ће Kомисија коју су формирала четири министарства на научној основи и математички прецизно испитати последице НАТО бомбардовања.

”Kад све будемо изанализирали, онда ћемо разговарати о томе, а они који тврде да бомбардовање није изазвало већи број оболелих од рака никада нису лечили ниједног пацијента са онколошког одељења”, рекла је Грујичић новинарима након обиласка новоизграђене зграде Центра за ”Икс нож” у оквиру KЦС којем су присуствовали председник Србије Александар Вучић и министар здравља Златибор Лончар.

Подсетимо, један од оних који тврде да епидемије рака нема и да НАТО бомбардовање нема удела у повећању броја оболелих од карцинома је и епидемиолог проф. др Зоран Радовановић.

“За питања фактора ризика, односно узрока оболевања надлежни су епидемиолози, а они су једногласно закључили да: а) нема епидемије рака у Србији; б) не постоје индиције да је уранијум – било да је обогаћен, природан или осиромашен – на било који начин повезан с раком; ц) ружно је што поједини лекари кривотворе податке о раку и плаше народ. Ове ставове једногласно су подржали крајем прошле године Председништво и Скупштина Српског лекарског друштва”, изјавио је он почетком октобра у интервјуу за Kурир.

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here