Гугл: Србија НИЈЕ на црној листи

Поделите:

Kомпанија  Google огласила се званичним саопштењем у којем је објаснила да Србија није на листи неподржаних G Suite земаља.

–  G Suite је у пуној функцији и све његове услуге су доступне за наше постојеће кориснике у Србији. Свесни смо постојања проблема, који је онемогућавао регистрацију нових корисника за G Suite у Србији. Одмах смо предузели кораке да га отклонимо и корисници сад могу нормално да се региструју. Радимо на томе да све сметње отклонимо у најкраћем могућем року – наведено је у саопштењу компаније.

Дакле, технички проблем је у потпуности отклоњен и сви могу да користе G Suite

Због те грешке су дакле бизнис корисници Гугл услуга остали без алатки захваљујући којима су неометано пословали и радили раме уз раме са светским бизнисима.

Судећи по овом саопштењу, G Suiteније радио због неке техничке грешке, а не због препоруке да је Србија ризична за пословање, како су неки тврдили.

Премијерка Ана Брнабић је непосредно пред објаву компаније “Гугл” објавила да је проблем, који компанија има са G Suite сервисом – технички и да Србија није на “црној листи”.

На питања “Блица” о каквом се проблемима у G Suiteрадило, из компаније “Гугл” нису дали никакве детаље.

G Suite- раније је носио назив Google Apps for Work i Google Apps for Your Domain- је систем клауд компјутинга, алатки за продуктивност и колаборацију, софтвера и производа које развија Гугл.

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here