GUJON: Biti prijatelj Srbije se očigledno ne prašta čak ni posle 20 godina

Podelite:

Francuski humanitarac Arno Gujon osvrnuo se nedavno na hajku koja je usledila posle dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

Gujon je na Tviteru napisao: „Kakav izliv mržnje i uvreda u zapadnoj štampi povodom Nobela za Handkea. Biti prijatelj Srbije i iskreno voleti slabe i potlačene koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji se očigledno ne prašta. Čak ni posle 20 godina“.

Gujon je potom dodao: „Sada makar znam kako ću biti tretiran, šta god budem radio u budućnosti“.

Osnivač Fondacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon inače je dobitnik Račanskog pečata 25. Duhovnih svečanosti „Dani Rače ukraj Drine“.

Priznanje Gujonu je dodeljeno u znak zahvalnosti za sva dela kojima, godinama unazad, humano i nesebično pomaže život i opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Podsetimo, vest da je austrijski pisac Peter Handke, dobitnik Nobelove nagrada za književnost izazvala je brojna reagovanja na društvenim mrežama, medijima, kao i među zapadnim establišmentom.

Ta vest posebno je razbesnela Albance, zapadne državnike i organizacije koji za njega kažu da je „poznat po stavovima protiv NATO bombardovanja, koje je donelo slobodu Kosovu“, a slične reakcije stižu i iz SAD.

Prištinski mediji su naveli da je Handke poznat po svojim vezama sa Srbima i oštro se, kako kažu, protivio NATO bombardovanju 1999. koje je donelo „slobodu Kosovu“.

vostok.rs
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here