Gujon: Narod na KiM se ne predaje, Vaskrs simbol novog početka

Podelite:

Francuski humanitarac Arno Gujon kaže za RTS da je uskršnja atmosfera u Beogradu dobra, ali da se ne može porediti sa onom u Gračanici i Visokim Dečanima. Srbi na KiM imaju jaku vjeru i pravi su primjer kako se treba ponašati kada je teško, ističe Gujon.

Osnivač Fondacije „Solidarnost za Kosovo Arno Gujon rekao je za RTS da je za Božić i Uskrs obično na KiM, ali da je sada u Beogradu zbog zabrane ulaska na Kosovo koju su uvele prištinske vlasti.

– Koristim ovu priliku da slavim u Beogradu, gdje je atmosfera dobra, ali, naravno, ne može da se poredi sa Gračanicom i Visokim Dečanima – smatra Gujon.

I njegovi prijatelji na KiM se nadaju već 20 godina da će imati bolje sutra, navodi Gujon i dodaje da imaju jaku vjeru i da se ne predaju.

– Oni su hrabri i pozitivni, idu napred, ne kukaju. Oni su pravi primjer kako treba da se ponašamo kada nam je teško – ističe francuski humanitarac.

Uskrs je uvijek praznik nadanja i vjere, jer poslije Velikog petka, koji je najtužniji dan u godini, kad se misli da je sve gotovo, dođe nedjelja kada je vaskrsenje i novi početak, kaže Gujon.

RTRS
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here